Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Οι ΕΒΕ μαζί με τους εργάτες

Στα Γιάννενα από το πρωί στο πόδι οι ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ μαζί με τη νεολαία δώσανε με επιτυχία τη μάχη της απεργίας στον «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ» που έβαλε λουκέτο. Εργαζόμενοι από το χώρο των οικοδόμων, των ιδιωτικών υπαλλήλων, του δήμου, της Υγείας, εκπαιδευτικοί κ.ά. ανταποκρίθηκαν μαζί με τους φοιτητές και τους συνταξιούχους στο αγωνιστικό κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ πραγματοποιώντας μαζική συγκέντρωση στο Δημαρχείο.

Στην Κέρκυρα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από τα ξημερώματα περιφρούρησαν την απεργία στις τράπεζες ΕΜΠΟΡΙΚΗ, EYROBANK, ALFA. Ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι εργαζόμενοι από το δημόσιο και τις τράπεζες κατέφθασαν στην πλατεία Σαρόκο και στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία η οποία κατέληξε στην Επιθεώρηση Εργασίας και στα δικαστήρια ζητώντας την άμεση παρέμβασή του εισαγγελέα προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τα οποία ανέρχονται το λιγότερο σε 3 μήνες.

Διεκδικώντας το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι στο Αγρίνιο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου. Μαζί με τους εμπόρους οι οποίοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους τις 2 πρώτες ώρες, βρέθηκαν από κοινού στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση. Στην Αρτα σημαντική ήταν η παρουσία των εργαζομένων από την «ΙΟΝ» και τα ΚΕΠ στην απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, οι οποίες έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας στο «Μαρινόπουλο». Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Λευκάδα, στην Πρέβεζα και στην Ηγουμενίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ