Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Νέκρωσαν» τα μεγάλα εργοστάσια

Μαζικές και οι απεργιακές συγκεντρώσεις στους τέσσερις νομούς

Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λάρισα
Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λάρισα
Ισχυρό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης έστειλαν, χτες, οι εργαζόμενοι στους νομούς της Θεσσαλίας, παίρνοντας μαζικά μέρος στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ. Σε πολλά μεγάλα εργοστάσια της περιοχής η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική, ενώ επιτυχία είχε και στις πρώην ΔΕΚΟ, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε δημόσιες υπηρεσίες.

Στο 100% έφτασε η συμμετοχή σε πολλές επιχειρήσεις της Λάρισας, όπως οι ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, ΙΝΤΡΑΜΕΤ, ΒΙΟΜΕΤ, ΡΑΠΤΕΞ, ΜΠΕΤΙΝΑ, ΣΤΑΦ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΚΑΤΣΙΑΝΑΣ και σε πολύ μεγάλα ποσοστά σε δεκάδες άλλα εργοστάσια.

Καθολική ήταν η συμμετοχή σε επιχειρήσεις του Βόλου (ΜΕΤΚΑ, ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, ΕΒΙΕΣΚ-ΑΓΕΤ, ΒΕΚ, ΚΑΝΑΚΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ), ενώ πολύ υψηλά ποσοστά είχαμε στις τράπεζες (100% στην ALPHA BANK, 90% στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ, 80% στην ΕΘΝΙΚΗ), όπως, επίσης, στη ΔΕΗ (90%), στον ΟΤΕ (70%), στις δημοτικές υπηρεσίες, στα δικαστήρια κ.α.

Μαζικές και δυναμικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ - σε αντίθεση με τις συγκεντρώσεις των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που ήταν αναιμικές - γεγονός που δείχνει ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συσπειρώνονται με τις ταξικές δυνάμεις, για να δώσουν στον αγώνα ουσιαστικό διεκδικητικό περιεχόμενο και προοπτική.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, συμμετείχαν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι κι ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ συγκεντρώσεις έγιναν και στον Τύρναβο, τα Φάρσαλα και την Ελασσόνα.

Στο Βόλο η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην πλατεία Ελευθερίας κι ακολούθησε πορεία προς τη Νομαρχία Μαγνησίας. Δυναμικές ήταν οι κινητοποιήσεις στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ