Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Πορείες απεργών στους τέσσερις νομούς

Με δυναμικές και μαχητικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Ιεράπετρα, οι ταξικές δυνάμεις της Κρήτης συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία, στέλνοντας σαφή μήνυμα ανυπακοής και αγώνα στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Μέχρι και χτες το απόγευμα συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ με περιοδείες και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, καλούσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, συσπειρωμένοι γύρω από τις ταξικές δυνάμεις και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, διεκδικώντας αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στις 10 το πρωί στην πλατεία των Λιονταριών, ενώ λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε πορεία μέσα στην πόλη με κατάληξη τα γραφεία της Νομαρχίας Ηρακλείου.

Στα Χανιά η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων κύρια από το χώρο του εμπορίου αλλά και νέων εργαζομένων. Νωρίτερα το πρωί απεργιακή επιτροπή του ΠΑΜΕ βρέθηκε έξω από το «Μαρινόπουλο» όπου και απέκλεισε το κατάστημα, περιφρουρώντας μαζί με τους εργαζόμενους την απεργία.

Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Ρέθυμνο και Ιεράπετρα. Στο Ρέθυμνο στις 10 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου και στην Ιεράπετρα στην κεντρική πλατεία της πόλης, την ίδια ώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ