Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρωτοτυπίες...

ΠΟΛΥΠΡΩΤΟΤΥΠΗ η παρουσία του πρωθυπουργού στη φιέστα του Ζαππείου για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Εντυπωσιαστήκαμε. Μαύρο κοστούμι, κόκκινη γραβάτα, η φάτσα του Σημίτη, μπλε φόντο και βάθρο με τα αστεράκια της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Μιλάμε για την πλήρη έλλειψη φαντασίας, αλλά, τέλος πάντων, του πρωθυπουργού φαίνεται να του αρέσει πολύ, όπως και το να βγάζει λόγους εκεί, λέγοντας τα ίδια και τα ίδια. Πόσο αναγκαία είναι η ΟΝΕ και πόσο τη χρειαζόμαστε. Εμείς του συνιστούμε να αποσπάσει στην υπηρεσία του 5 - 6 δημόσιους υπαλλήλους, δυο να του κρατάνε το βάθρο μπροστά, όπου πηγαίνει και τρεις από πίσω να του έχουν το φόντο. Να το ευχαριστιέται, αν μη τι άλλο.

Να φανταστείτε, πάντως, χτες ακόμα και οι υπουργοί του τον βαρέθηκαν. Ο Ευθυμίου κοίταγε γύρω - γύρω, ο Παπαντωνίου ήταν σκυφτός και αν τον πήρε ο ύπνος δε μάθαμε, ο Παπαϊωάννου τέντωνε μια το ένα πόδι και μια το άλλο...

Μόνο ο καημένος ο Στεφανόπουλος δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Τον βάζουν, βλέπετε, σ' αυτήν την πολυθρονάρα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ξεχωρίζει. Από ύφος, πάντως, είχε καλό και αποφασιστικό. Φαίνεται ότι τώρα τελευταία, που συναντιέται συχνά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες, τον έχουν πείσει ότι είναι ισότιμός τους και την έχει πάρει προσωπικά την πορεία της ΕΕ!

Αλλωστε, αυτό έλεγε και ξαναέλεγε. Οτι, δηλαδή, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι και δικό μας και εμείς πρέπει να συναποφασίσουμε ποια θα είναι τα νέα της μέλη και άλλα τέτοια. Νομίζει ακόμα ότι οι Βρετανοί και οι Γαλλογερμανοί θα μας ρωτήσουν.

Εκανε, πάντως, και «μποναμά» στους μαθητές της Δευτέρας Λυκείου. Είπε ότι οι 450 που θα πρωτεύσουν στις εξετάσεις θα πάνε ταξίδια στην Ευρώπη. Μάλιστα... Οι υπόλοιποι, όμως, ιδίως αυτοί που θα κοπούν ...θα πάνε στην ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ