Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραπέμπεται η «τρομοκράτισσα»!

Νεαρή φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την κατηγορία ότι πριν από ένα χρόνο προκάλεσε έκρηξη με γκαζάκια έξω από το κτίριο του προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές.

Πρόκειται για την 22χρονη Καλλιάνθη Αγγελιόγλου, η οποία παραπέμπεται να δικαστεί - με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών - στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τις κατηγορίες της έκρηξης, απόπειρας εμπρησμού και της παράνομης κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών υλών.

Με την περίπτωση της νεαρής φοιτήτριας ασχολήθηκε την περασμένη βδομάδα - μετά τη δολοφονική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Ν» στην Αθήνα - και η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ». Η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα σε δημοσίευμά της για τη δράση των τρομοκρατών στην Ελλάδα, χαρακτηρίζει τη νεαρή φοιτήτρια «τρομοκράτισσα που κυκλοφορεί ελεύθερη και δεν έχει ακόμη φυλακιστεί».

Πριν από μερικούς μήνες - και ενώ εκκρεμούσε η κατάθεση της εισαγγελικής πρότασης και η έκδοση του βουλεύματος - ο πρέσβης των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς (στη διάρκεια επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη), ζήτησε από τον πρώην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Χ. Βουρλιώτη, να τον ενημερώσει για την υπόθεση, επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για την έκβαση των δικαστικών ερευνών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Απρίλη του 1999 και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία, άφησε έξω από τον περίβολο του κτιρίου, όπου στεγαζόταν τότε το προξενείο, στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, ένα σάκο με 15 φιάλες βουτανίου και χαρτιά εμποτισμένα με βενζίνη και τους έβαλε φωτιά. Οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν αμέσως έσβησαν τη φωτιά, ενώ από τα γκαζάκια έσκασε μόνο το ένα, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

Η φοιτήτρια μετά την απολογία της στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 100.000 δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ