Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Η ρήξη προκλήθηκε από την κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, σχολιάζοντας την προχτεσινή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης και την ομιλία του Αρχιεπισκόπου, δήλωσε: «Ηταν μια μεγάλη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση, όπου εκφράστηκε ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού, ενάντια σ' αυτόν τον εμπαιγμό».

Στη συνέχεια, ο Δ. Τσοβόλας είπε: «Η τακτική που ακολούθησε ο κ. Σημίτης και η κυβέρνησή του, απέναντι σ' αυτό το θέμα φαίνεται τυπική και ανούσια, στην ουσία όμως κρύβει την ισοπέδωση του ελληνικού πολιτισμού, που άξονές του είναι: Η φιλοπατρία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η εθνική ανεξαρτησία, η ειρήνη και η πρόοδος». Παράλληλα, ανέφερε, ότι «η ρήξη αυτή προκλήθηκε από την κυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, προκειμένου να επιτύχει τρεις στόχους». Ο Δ. Τσοβόλας, δήλωσε ότι όλα αυτά γίνονται: «Πρώτον, για τον αποπροσανατολισμό του λαού, την ώρα που οριστικοποιούνται οι διαδικασίες για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Δεύτερον, για να μη συζητάει κανείς τις δεσμεύσεις της χώρας, που οριστικοποιούνται, έναντι της Ευρώπης, οι οποίες είναι σκληρές, αντιλαϊκές και έχουν αρνητικές επιπτώσεις για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οπως και να μη συζητάει κανείς, για το Κυπριακό, που προχωράει σε κλείσιμο, προς Συνομοσπονδία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που εξελίσσονται με νέες υποχωρήσεις».

Και κατέληξε ο Δ. Τσοβόλας: «Θεωρώ απαράδεκτο, να έρχεται ένα τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή, που άλλα θέματα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά βρίσκονται σε προτεραιότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ