Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΙΛΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ
Ανήσυχοι... ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ για την ΟΝΕ

Κορόνες και πανηγυρισμούς είχε χτες η ομιλία του πρωθυπουργού στο Ζάππειο για την «ιστορική στιγμή της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, στον κύκλο των πιο αναπτυγμένων και ισχυρών χωρών», καθώς και παραινέσεις για «νέες κοινωνικές συναινέσεις», που δεν μπόρεσαν όμως να κρύψουν μια βαθιά ανησυχία των ιθυνόντων για τη μετα-ΟΝΕ εποχή.

Φυσικά, η ομιλία του Κ. Σημίτη είχε υποσχέσεις για περισσότερα προνόμια υπέρ του κεφαλαίου, υπέρ των επιχειρηματιών, για νέες διακρατικές συμφωνίες και μηχανισμούς ελέγχου της πορείας της οικονομίας, αλλά και νέα μέτρα, που ευθέως θα πλήττουν τα συμφέροντα των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των προβληματισμών για τη μετεξέλιξη της ΕΕ σε «γνήσια πολιτική Ενωση», μη μπορώντας να κρύψει τις μεγάλες ανησυχίες της άρχουσας τάξης της χώρας μας αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα στα 3 ιμπεριαλιστικά κέντρα αλλά και μέσα στο εσωτερικό της ΕΕ, καθώς και τις μεγάλες αντιδράσεις που θα συναντήσουν οι σχεδιασμοί αυτοί από το λαό μας και από τους άλλους λαούς της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ