Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αβραμοπουλικοί ... νεολογισμοί

Τη νέα ορολογία «σύστημα ψυχιατρικής υγιεινής» εισήγαγε ο νέος υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος για να δώσει έμφαση σ' αυτό που ο ίδιος προσπάθησε να παρουσιάσει ως αναβάθμιση στην ψυχική υγεία στη χώρα μας. «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι τελικός στόχος είναι ν' αναβαθμιστεί συνολικά το σύστημα ψυχιατρικής υγιεινής της χώρας, να κλείσουν όλα εκείνα τα ψυχιατρεία που ακόμα λειτουργούν κάτω από προδιαγραφές του προηγούμενου αιώνα και να περάσουμε το κατώφλι νέας εποχής, που θα τιμά την κοινωνία και τον πολιτισμό αυτής της χώρας», δήλωσε μετά την προχτεσινή περιοδεία του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Η αναβάθμιση που υπόσχεται ο υπουργός επιχειρείται μέσω του προγράμματος «Ψυχαργώς» και δυστυχώς φαίνεται να καταλήγει στο κυνηγητό των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και όχι στη διαμόρφωση δημόσιων δομών πλήρως εξοπλισμένων, που θα εντάξουν ομαλά τους ψυχικά αρρώστους στην κοινωνία. Γι' αυτό κι ο υπουργός Υγείας όταν, τον ερχόμενο Απρίλη, μεταβεί στην Ουάσιγκτον - έστω και για θέματα τουρισμού - ας φροντίσει να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της βίαιης αποασυλοποίησης που επιχείρησε ο Ρίγκαν και η οποία πολιτογραφήθηκε ως Ριγκανισμός στην Ψυχιατρική.

Κι ας προσέξει τους νεολογισμούς, γιατί το «σύστημα ψυχιατρικής υγιεινής» θυμίζει λιγάκι τα «είδη υγιεινής» που δήλωσε ότι ...τρώει γνωστή αοιδός!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ