Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Σήμερα το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο

Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο, ενάντια στον ελλιμενισμό του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Θ. ΡΟΥΖΒΕΛΤ»

Δυναμικό φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός της Κέρκυρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Βορειοδυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή τους στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που πραγματοποιεί η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας στην πλατεία Σαρόκο στις 6.30 μ.μ. ενάντια στον ελλιμενισμό του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Θ. ΡΟΥΖΒΕΛΤ».

Κάλεσμα για ξεσηκωμό ενάντια στην έλευση του πλοίου του θανάτου, η οποία αποτελεί πρόκληση για τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά τους αισθήματα, απευθύνει προς τους κατοίκους του νησιού για τη σημερινή κινητοποίηση η Επιτροπή Ειρήνης, καλώντας τους ταυτόχρονα να διεκδικήσουν λιμάνι της ειρήνης και της φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

«Οι χιλιάδες Αμερικανοί μισθοφόροι-στρατιώτες, δολοφόνοι των λαών, που υπηρετούν στο αεροπλανοφόρο "Θ. Ρούζβελτ", αφού έσφαξαν λαούς, βομβάρδισαν αμάχους, άδειασαν τόνους βομβών στα κεφάλια των λαών, έρχονται στην Κέρκυρα για να εκτονωθούν και μετά να συνεχίσουν σε όποια γωνιά του κόσμου πάρουν εντολή. Οι χιλιάδες Αμερικανοί μισθοφόροι-δολοφόνοι με τα αιματοβαμμένα δολάρια στην τσέπη τους είναι ανεπιθύμητοι στην Κέρκυρα», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης.

Η πρόκληση των Αμερικανών δεν έχει όρια αφού αξιώνουν συν τοις άλλοις και «ευχάριστη συντροφιά» με προσκλήσεις που απευθύνουν σε φορείς και παράγοντες του νησιού προκειμένου να παραστούν στη δεξίωση η οποία θα γίνει στο πλοίο του θανάτου.

«Η παροχή άδειας ελλιμενισμού στη ναυαρχίδα του 6ου στόλου από την κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει την πολιτική της υποτέλεια στους Αμερικανούς», αναφέρει μεταξύ άλλων η Επιτροπή Ειρήνης, και καλεί κάθε τίμιο άνθρωπο να «κλείσει» τα αυτιά του σε κάθε είδους «Σειρήνες», οι οποίες μπορεί να κάνουν λόγο για δήθεν οφέλη που θα προκύψουν από την παρουσία των Αμερικανών ναυτών στο νησί.

«Να κρατήσει την αξιοπρέπειά του και να μη δεχτεί τα δολάρια που είναι βουτηγμένα στο αίμα χιλιάδων παιδιών στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και αλλού. Να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που μόνο ζημιά έχουν προκαλέσει στον τουρισμό και στην ανάπτυξη της περιοχής, με τους πολέμους που πραγματοποίησαν στην περιοχή, με τα πυρηνικά τους απόβλητα που έριξαν στα ανοιχτά της Κέρκυρας και που μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνουν και στο άμεσο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ