Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
«Νοσεί» λόγω έλλειψης προσωπικού

Τα τεράστια προβλήματα του νοσοκομείου περιέγραψαν χτες οι εγαζόμενοι στον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας

«Επιβεβαιώνεται η ανάγκη για πάλη, για σύγκρουση, με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στον τομέα της Υγείας», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας στους εργαζόμενους του «Ιπποκράτειου»
«Επιβεβαιώνεται η ανάγκη για πάλη, για σύγκρουση, με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στον τομέα της Υγείας», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας στους εργαζόμενους του «Ιπποκράτειου»
Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το «Ιπποκράτειο» από την έλλειψη προσωπικού και των απαραίτητων υποδομών, διαπίστωσε, κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του στο Νοσοκομείο, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Συμπαράταξη για Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής, ως επικεφαλής κλιμακίου της παράταξης, συνεχίζοντας την καμπάνια σε χώρους Υγείας.

Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων είναι «από τη μια να υπάρχει περισσότερο παραγωγικό έργο, με πολύ λιγότερους ανθρώπους», όπως σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους. «Απαιτείται γενναία χρηματοδότηση για τη λειτουργία του συστήματος Υγείας», τόνισε και συνέχισε: «Το σημερινό, λεγόμενο, δημόσιο σύστημα Υγείας είναι κολοβό, είναι λειψό και χρειάζεται αγώνας, χρειάζεται σύγκρουση, χρειάζεται πάλη του εργατικού κινήματος, για μια λαϊκή Υγεία προς όφελος της εργατικής τάξης, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, του λαού γενικότερα».

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και με βάση τον οργανισμό του «Ιπποκράτειου» το 30% των οργανικών θέσεων δεν καλύπτεται. «Προσλαμβάνονται εργαζόμενοι μέσω "stage" και με 4μηνες και 8μηνες συμβάσεις εργασίας», σημείωναν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που συναντήθηκαν με τον Σπ. Χαλβατζή. «Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων», συμπλήρωναν, «αγοράστηκαν ασθενοφόρα, που όμως, δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό να τα οδηγήσει».

Ιδιαίτερο πρόβλημα, αποτελεί και η αγορά του αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο. Οπως έλεγαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για να παραδοθεί στο νοσοκομείο, όμως - ακόμη και όταν αυτό γίνει - δε θα υπάρχει το απαραίτητο και κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό για να τον λειτουργήσει. «Αν μεταφέρουν, για παράδειγμα, πέντε στελέχη του ακτινολογικού να εκπαιδευτούν στον αξονικό, τότε θα αποδυναμωθεί το ακτινολογικό και θα υπάρχει εκεί πρόβλημα», τόνιζαν οι εργαζόμενοι και συμπλήρωναν: «Χρειαζόμαστε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».

Ο Σπύρος Χαλβατζής, σημείωσε πως «αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται η ανάγκη για πάλη, για σύγκρουση, με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στον τομέα της Υγείας. Διεκδίκηση για να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα υγείας».

Ενδεικτικό της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, είναι ότι όταν ο Σπ. Χαλβατζής έφτασε στα χειρουργεία οι εργαζόμενοι τον υποδέχτηκαν με... παράπονα: «Εχουμε μείνει τρεις άνθρωποι! Εχουν φύγει όλοι!», έλεγαν. Και ένας άλλος συμπλήρωνε: «Δε λειτουργούν δύο χειρουργεία γιατί λείπουν δέκα νοσηλευτές».

«Η διοίκηση του νοσοκομείου, το μόνο που κάνει είναι έργα βιτρίνας, που και αυτά καθυστερούν», σημείωναν εκπρόσωποι των εργαζομένων στον Σπ. Χαλβατζή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παράρτημα του νοσοκομείου έχουν κλείσει εδώ και αρκετούς μήνες δύο όροφοι για να γίνουν έργα και τα εκεί χειρουργεία μεταφέρθηκαν στο κεντρικό κτίριο, και έτσι μακραίνουν οι λίστες των ασθενών και αυξάνεται το κόστος της νοσηλείας, που πληρώνουν οι εργαζόμενοι με τις αυξήσεις των κρατήσεων.

Στην ουρολογική κλινική δύο εργαζόμενες είχαν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ και ο Σπ. Χαλβατζής απευθυνόμενος σε αυτές σημείωνε: «Τα παιδιά αυτά αύριο δε θα έχουν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Συνεχώς προσπαθούν να πάρουν πίσω ό,τι έχει κατακτήσει το εργατικό κίνημα με αγώνες. Κατακτήσεις χρόνων θα ακυρώνονται, αν δεν υπάρχει αντίσταση, αν δεν υπάρχει σύγκρουση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ