Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποφασιστικά στηρίζουμε την ΚΕΝ Τσεχίας

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στο http://4ksm.kke.gr

Μπροστά στην αντικομμουνιστική επίθεση που δέχεται η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας, που απειλείται με απαγόρευση στις 4 Μάρτη αν δεν αλλάξει το Πρόγραμμα και το Καταστατικό της, όπως επιβάλλει η κυβέρνηση της χώρας, το ελάχιστο που μπορεί ο καθένας να κάνει για να δείξει τη συμπαράστασή του, είναι να υπογράψει στο διαδικτυακό τόπο http://4ksm.kke.gr και να πάρει ενεργά μέρος στις κατά τόπους παραστάσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται για την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φλεβάρη.

Η διεθνής καμπάνια αλληλεγγύης σ' αυτόν το διαδικτυακό τόπο έχει επεκταθεί σε πολλές μακρινές χώρες του πλανήτη, και οι υπογραφές χτες το βράδυ είχαν πλησιάσει τις 2.500. Οι υπογραφές αυτές προέρχονται από ανθρώπους κάθε ηλικίας, κάθε επαγγέλματος, ανέργους, συνταξιούχους, σπουδαστές και φοιτητές, μελών πολιτικών κομμάτων, μαζικών οργανώσεων και φορέων, συνδικαλιστές καθώς και αρκετοί γνωστοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες. Επίσης, τη συμπαράστασή τους στους Τσέχους νεολαίους κομμουνιστές έχει εκφράσει μεγάλος αριθμός νεολαιίστικων οργανώσεων, πολιτικά κόμματα, βουλευτές εθνικών Κοινοβουλίων αλλά και του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν μέχρι τις 4 Μάρτη, μαζί με πολλές άλλες που θα μαζευτούν από πρωτοβουλίες άλλων οργανώσεων, κομμάτων και μαζικών φορέων, θα παραδοθούν τελικά στην κυβέρνηση της Τσέχικης Δημοκρατίας, στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Παράσταση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

Παράλληλα, παράσταση διαμαρτυρίας νεολαιίστικων φορέων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στην πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας, που βρίσκεται στην οδό Σεφέρη 6, στο Παλαιό Ψυχικό.

Υπενθυμίζεται ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) σε πρόσφατη συνεδρίασή της, όρισε την 27 Φλεβάρη Μέρα Αλληλεγγύης με την ΚΕΝ Τσεχίας, με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις του κόσμου έξω από τις τσέχικες πρεσβείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ