Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Αύριο η Διεθνής Συνάντηση ενάντια στις ξένες βάσεις

Συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Από παλαιότερη πορεία διαμαρτυρίας του χανιώτικου λαού στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας
Από παλαιότερη πορεία διαμαρτυρίας του χανιώτικου λαού στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας
Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν σήμερα, Παρασκευή 24 του Φλεβάρη, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης και η ΕΕΔΥΕ με αφορμή τη Διεθνή Συνάντηση που διοργανώνουν από κοινού και υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης ενάντια στις ξένες βάσεις στα Χανιά, με τη συμμετοχή βαλκανικών και μεσογειακών φορέων και κινημάτων από χώρες που έχουν στο έδαφός τους ξένες βάσεις.

Η Διεθνής Συνάντηση φορέων και κινημάτων θα γίνει στο αμφιθέατρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, το Σάββατο 25 του Φλεβάρη, ενώ την Κυριακή 26 του Φλεβάρη γίνεται παγκρήτια κινητοποίηση στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, όπου θα συγκεντρωθούν οι διαδηλωτές και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Στη συνέντευξη Τύπου εκ μέρους των Επιτροπών Ειρήνης θα μιλήσει ο Νάσος Γαλλής, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων. Θα παραβρίσκονται και θα μιλήσουν, επίσης, ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, ο Marie Nassif Debs από την κίνηση για την Ειρήνη Λιβάνου, και ο Akel Tagaz από το Κέντρο για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία Παλαιστίνης που, ήδη, βρίσκονται στα Χανιά. Οι υπόλοιπες ξένες αντιπροσωπείες θα φτάσουν το Σάββατο το πρωί για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στις εργασίες της Συνάντησης, που θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να πάρουν μέρος οι εξής οργανώσεις από το εξωτερικό: Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, Τουρκική Επιτροπή Ειρήνης, Φόρουμ Βελιγραδίου για έναν Κόσμο της Ισότητας, Γερμανικό Συμβούλιο Ειρήνης, Αντιιμπεριαλιστική Λίγκα Βελγίου, Πορτογαλικό Συμβούλιο για την Ειρήνη και τη Συνεργασία, Παλαιστινιακό Κέντρο για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία, Επιτροπή Ειρήνης Συρίας, Επιτροπή Ειρήνης Λιβάνου.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ήδη αποφάσεις συμμετοχής στη Διεθνή Συνάντηση έχουν πάρει το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, η ΤΕΔΚ Ν. Χανίων, το Σωματείο Οικοδόμων Ν. Χανίων, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, ο Συνεταιρισμός Επιπλοξυλουργών Χανίων, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Χανίων, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Ψυχολογίας, Ιατρικής, ΠΤΠΕ, ΠΤΔΕ, Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών!(2021-03-23 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστική συνάντηση στα Χανιά(2011-03-16 00:00:00.0)
Σήμερα η παγκρήτια κινητοποίηση στη Σούδα(2006-02-26 00:00:00.0)
Διεθνής συνάντηση φορέων και κινημάτων ειρήνης(2006-02-17 00:00:00.0)
1η Συνέλευση της Μεσογειακής Σκακιστικής Ενωσης(2003-04-20 00:00:00.0)
Αντιπολεμικός κλοιός στην αμερικανική βάση της Σούδας(1999-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ