Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ

Ρώτησαν χτες την κυρία Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ, τι εννοούσε όταν κατά τη διάρκεια δηλώσεών της μίλησε για «ακρότητες» στην υπόθεση της απεργίας των ναυτεργατών και αν η τοποθέτησή της στρεφόταν κατά «της στάσης των συνδικαλιστών ή τη στάση του ΠΑΜΕ». Και κείνη, αγέρωχη, σοσιαλίστρια ούσα, απάντησε:

*

«Οι ακρότητες από κάθε πλευρά, όπως είπα, συσκοτίζουν την πραγματικότητα, γιατί μένει η εικόνα και δε μένει η ουσία των προβλημάτων και οι διαδικασίες επίλυσής τους. Επομένως, οι ακραίες συμπεριφορές καταδικάζονται από κάθε πλευρά, απ' όπου και αν προέρχονται»!

*

Ω, ναι, καλά διαβάσατε! Το «κόμμα των μικρομεσαίων», το «κόμμα του λαού», το «κόμμα των μη προνομιούχων», εξέδωσε φετφά: «Ακρότητα» (!!!) ο αγώνας των ναυτεργατών! «Ακρότητα»!!!

Θαυμάστε τους!

***

Το όνομά του Στρατάκης. Ιδιότητα: Βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού Ηρακλείου. Κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας για την απεργία. Μήπως για να συμπαρασταθεί στους ναυτικούς; Μήπως για να καταγγείλει τον αυταρχισμό; Διαβάστε τι ζήτησε από τον υπουργό. Και κρατηθείτε:

*

«Θα έπρεπε να έχετε στη διάθεση όλων των παραγωγών και των εμπόρων τα πλοία που θα μπορούσαν να είναι με ξένες σημαίες για να γίνεται η μεταφορά των προϊόντων χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Θα μπορούσε το υπουργείο να έχει μεσολαβήσει να έχει στη διάθεσή του πλοία με ξένες σημαίες που θα μπορούσαν να κάνουν τη μεταφορά των προϊόντων χωρίς να παρεμβαίνει κανένας (...) θέλω να πιστεύω κύριε υπουργέ ότι αν προκύψει τέτοιο θέμα, την επόμενη φορά θα σκύψετε με περισσότερη προσοχή στο ζήτημα».

*

Αμάν! Δηλαδή, ο κύριος του ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιείται καν με τη σύγκληση «στρατοδικείων» κατά των απεργών. Τούτος δω είναι ακόμα πιο... ΠΑΣΟΚ απ' ό,τι φαίνεται! Τούτος δω, ίσως από κεκτημένη ταχύτητα λόγω της ανάδειξης του Παπανδρέου στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μας προέκυψε σηματωρός του απεργοσπαστικού... «διεθνισμού»! Αν απεργούν οι ναυτεργάτες, δε νοείται να ικανοποιούνται τα αιτήματά τους, αντιθέτως μια προνοητική κυβέρνηση - λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - θα έπρεπε να φέρει «γαλέρες», θα 'πρεπε να φέρνει ξένους για να δουλεύουν (σ.σ.: «μαύρους» δε είπε, δεν είναι δα και ρατσιστής)...

Θαυμάστε τους ξανά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ