Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βούλευμα για τις τηλεφωνικές συνομιλίες Τσαλικίδη

Με το υπ' αριθμ. 682/06 Βούλευμά του χτες το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την άρση του απόρρητου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του στελέχους της «Vodafone» Κώστα Τσαλικίδη, τις συνθήκες θανάτου του οποίου ερευνά ο εισαγγελέας Γιάννης Διώτης. Η άρση του απορρήτου, που έγινε μετά από σχετικό αίτημα του εισαγγελέα, υποχρεώνει τους υπεύθυνους των εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ΟΤΕ, TELLAS, VODAFONE, TIM, COSMOTE και Q-TELECOM να γνωστοποιήσουν στις δικαστικές αρχές τις κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν και δέχτηκαν οι τηλεφωνικές συνδέσεις του Κώστα Τσαλικίδη το διάστημα από 1/1/2004 έως 30/3/2005.

Προχτές ο δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικίδη, Θεμιστοκλής Σοφός, είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνομιλιών του εκλιπόντα, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκε ο αριθμός Cosmote ο οποίος συγκαταλεγόταν στις κλήσεις που έγιναν από το κινητό του, σημειώνοντας ότι το καρτοκινητό που δέχτηκε κλήση από το τηλέφωνο του Τσαλικίδη, απενεργοποιήθηκε το Γενάρη του 2005 και όχι το Δεκέμβριο του 2004 όπως είχε δημοσιοποιηθεί.

Στο μεταξύ ο Γιάννης Διώτης στο πλαίσιο της έρευνας που κάνει για τον θάνατο του Τσαλικίδη πήρε χτες καταθέσεις από τρία χαμηλόβαθμα στελέχη της «Vodafone».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ