Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑΞΙΚΑ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ

ΣΕΒΑΣΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ: «Δεν κηρύσσει ανυπακοή το ΠΑΣΟΚ, άλλα κόμματα φλερτάρουν με την ιδέα αυτή, γιατί δεν έχουν την ευθύνη ενός κόμματος εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει φτηνή αντιπολίτευση» (η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου / «ΕΘΝΟΣ»).

ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΑΣΕ; «Δεδομένου ότι η κυβέρνηση το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των ναυτεργατών το είχε ικανοποιήσει, με την απόφασή της για πολιτική επιστράτευση (...) πήρε μια απόφαση με υψηλό πολιτικό ρίσκο, διότι: 1. Δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, σε μια περίοδο όπου οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν όλο και πιο αρνητικά στοιχεία για τις επιδόσεις της, κρούοντας το "καμπανάκι" στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης. 2. Προτάσσοντας την πολιτική επιστράτευση του διαλόγου, δυναμιτίζει η ίδια τη στρατηγική του "νέου κοινωνικού Κέντρου", την οποία έχει κάνει "σημαία" του ο πρωθυπουργός» (η Χριστίνα Κοραή στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΙΨΕ... «Το επίμαχο νομοσχέδιο έγινε πρόχειρα και χωρίς διάλογο με τους ναυτικούς. Αφού κατατέθηκε στη Βουλή και μετά την απεργία, ανακαλύφθηκε από την κυβέρνηση η αξία του διαλόγου ή, για να ακριβολογούμε, δηλώθηκε η πίστη στην αξία του διαλόγου, χωρίς όμως η δήλωση να έχει αντίκρισμα στην πράξη (...) αν πιστεύει στο διάλογο, να το αποδείξει» (από το κεντρικό άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

...ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ: «Με σειρά λαθών και παραλείψεων και με επιλογές που είναι σίγουρο πως είναι καταστροφικές, η κυβέρνηση "κατάφερε" να προκαλέσει κοινωνικές εντάσεις, τις οποίες θα μπορούσε εύκολα να είχε αποφύγει, αν η συνεργασία και η συνεννόηση είχαν τηρηθεί από τους εμπλεκόμενους υπουργούς» (το άρθρο στη «ΧΩΡΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ