Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Γιδοβοσκοί» και «σμπίροι»

Να είστε σίγουροι: Κρατήστε τα άρθρα που γράφουν σήμερα στον Τύπο. Συγκρατήστε τα όσα ξερνάνε κάθε βράδυ στα τηλεπαράθυρα.

Και θυμηθείτε: Αυτοί, οι ίδιοι που σήμερα στα ΜΜΕ μιλούν για «κομμουνιστικό δάκτυλο» στα λιμάνια, αυτοί που χτυπούν τον αγώνα των ναυτεργατών λέγοντας ότι πρόκειται για «γυμναστική» του ΚΚΕ ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, είναι τα ίδια άθλια «παπαγαλάκια» που αύριο θα καταγγέλλουν το ΚΚΕ για... «ανίερες συμμαχίες» με τη ΝΔ!

Αυτοί που σήμερα χειροκροτούν τη ΝΔ ικανοποιημένοι που με το «στρατιωτικό νόμο» δεν άφησε το ΚΚΕ «να διαλύσει τη χώρα», είναι οι ίδιοι που αύριο - δημοτικές κοντή γιορτή! - θα μιλούν για «συνεργασία του ΚΚΕ με τη Δεξιά»!

*

Είτε πρόκειται για κείνους που κονομάνε από τη δημοσιογραφία του «γιδοβοσκού», είτε για τους άλλους που αντιμετωπίζουν τη δημοσιογραφία σαν καταφύγιο για γραβατωμένους «σμπίρους», ο ρόλος τους είναι προσδιορισμένος: Συκοφάντες των αγώνων του λαϊκού κινήματος. Αυτή είναι η μια όψη. Η άλλη τους όψη είναι του ξεφωνημένου «λοχία» του αντικομμουνισμού.

Κλόουν του αντιΚΚΕδισμού και «στρατονόμοι» των κοινωνικών διαμαρτυριών εις σάρκαν μίαν:

Οταν διαδήλωναν οι αγρότες, αυτοί οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι από τα αφεντικά (εφοπλιστές αρκετοί) των ΜΜΕ, ξέρναγαν χολή για «τα τρακτέρ του Μπούτα (που) κόβουν την Ελλάδα στα δύο».

Οταν κινητοποιούνταν οι μαθητές, αυτοί οι έχοντες εξασφαλίσει για τα βλαστάρια τους σπουδές στα «College», ντύνονταν παιδονόμοι γαυριώντας ότι «ο Γαβρήλος του ΚΚΕ κλείνει τα σχολεία».

Οταν ξεσηκώνονται οι ναυτεργάτες, αυτοί οι κατέχοντες ιδιωτικά σκάφη και συναγελαζόμενοι στα κότερα των «Αγούδημων», αγανακτούν επειδή «το ΚΚΕ και ο Μανουσογιαννάκης αποκλείουν τα νησιά».

*

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους παραπάνω γκαιμπελίσκους «συμπαθούν» το ΠΑΣΟΚ δεν τους δημιουργεί κανένα συνειδησιακό πρόβλημα. Ξέρουν πότε πρέπει να στηρίξουν τη ΝΔ και πότε να επιτεθούν στο ΚΚΕ. Ξέρουν ποιον πρέπει να διαλέξουν. Οταν από τη μια είναι ο εργάτης και από την άλλη ο εφοπλιστής, αυτοί διαλέγουν εφοπλιστή. Είτε κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ. Οπως δηλαδή κάνει και το κόμμα τους, το ΠΑΣΟΚ.

*

Με αυτούς κυβερνάει σήμερα ο Καραμανλής. Με αυτούς κυβέρναγε χτες και ο Σημίτης.

Εν ολίγοις: Η ΝΔ στην κυβέρνηση - τα τσιράκια και οι μηχανισμοί του συστήματος, ανδρωμένα και μπουκωμένα επί ΠΑΣΟΚ, στην εξουσία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ