Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ
Διαβήματα για Τουρκία

Σε διαβήματα προς την ΕΕ προβαίνει η Κυπριακή Δημοκρατία, καταγγέλλοντας την ενέργεια των τουρκικών αρχών να απαγορεύσουν τον ελλιμενισμό και την εξυπηρέτηση πλοίου με κυπριακή σημαία στο λιμάνι της Μερσίνας.

Οπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Ιακώβου, έγιναν διαβήματα προς την αυστριακή προεδρία της ΕΕ. Πρόσθεσε πως για το ζήτημα αυτό είναι ενήμερη και η ελληνική κυβέρνηση, ενώ - όπως είπε - είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις για περαιτέρω χειρισμούς. Ο Γ. Ιακώβου εκτιμά πως με την ενέργειά της αυτή η Τουρκία αποφεύγει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις, τις οποίες έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε χτες, η Τουρκοκύπρια ποιήτρια Νεσιέ Γιασίν θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του Μάη με τους «Ενωμένους Δημοκράτες» (ΕΔΗ). Είναι η πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία, που Τουρκοκύπριος πολίτης κατέρχεται ως υποψήφιος ελληνοκυπριακού κόμματος. Η Νεσιέ Γιασίν έχει γίνει γνωστή από τους στίχους της «Η δική μου η πατρίδα έχει μοιραστεί στα δύο, ποιο από τα δύο κομμάτια πρέπει ν' αγαπώ», τους οποίους μελοποίησε ο συνθέτης Μάριος Τόκας.

Το ΠΑΣΟΚ

O υπεύθυνος Εξωτερικής πολιτικής, Ασφάλειας και Αμυνας, του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, ανέφερε ότι «το επεισόδιο με την άρνηση των τουρκικών αρχών να επιτρέψουν τον ελλιμενισμό κυπριακού πλοίου σε τουρκικό λιμάνι, αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της Τουρκίας να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ και τα κράτη μέλη και αποκαλύπτει επίσης τις επιπτώσεις των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης Καραμανλή στα εθνικά μας θέματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ