Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν ακούει τίποτα...

Κρατώντας στα χέρια καμένα κλαδιά και κορμούς δέντρων εκπρόσωποι του "Πανελλήνιου Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων" πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες στις 10.30 το πρωί, έξω από τη Γενική Γραμματεία Δασών. Μ' αυτό τον τρόπο θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο δασοκτόνο νομοσχέδιο του υπουργού Γεωργίας Στ. Τζουμάκα,το οποίο προβλέπει τον αποχαρακτηρισμό χιλιάδων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων και την παραχώρησή του σε καταπατητές.

Οι συγκεντρωμένοι χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο απαράδεκτο και αντισυνταγματικό. Παράλληλα, επισήμαναν ότι αν τελικά ψηφιστεί θα ανοίξει το δρόμο για τους καταπατητές και τόνισαν πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει ψηφοθηρικά, αφού μ' αυτό το νομοσχέδιο θα νομιμοποιηθούν χιλιάδες αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις.

Με ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), καταγγέλλει το νομοσχέδιο και επισημαίνει ότι: "μόνο μέσα από το Εθνικό Κτηματολόγιο μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή του καθεστώτος της γης σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και αυτό μόνο έπειτα από συγκεκριμένη και πλήρως αιτιολογημένη μελέτη και στο πλαίσιο της επιταγής του Συντάγματος". Το ΤΕΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση θα πρέπει να θεωρείται αντιβαίνουσα στις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και δημιουργεί προϋποθέσεις για περαιτέρω οικοπεδοποίηση και αυθαίρετη δόμηση χιλιάδων στρεμμάτων γης.

Αμετανόητος, όμως, ο υπουργός Γεωργίας δήλωσε και χτες ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούνη, παρά το γεγονός ότι βάλλεται από παντού για την αντισυνταγματικότητά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ