Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Μήνυμα ανυποχώρητης πάλης κατά των ναρκωτικών
  • Από το Αιγάλεω άρχισαν χτες οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, με κεντρικό σύνθημα "Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - αντίσταση στην αποχαύνωση και στην υποταγή"
  • Σπ. Στριφτάρης: Εχουμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία και τη νέα γενιά να αγωνιστούμε για να δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο κίνημα κατά όλων των ναρκωτικών

"Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά". Αυτό το μήνυμα έστειλε χτες από την πλατεία Ελ. Βενιζέλου στο Αιγάλεω η ΚΝΕ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το 23ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" που είναι αφιερωμένες στην πάλη κατά των ναρκωτικών.

Εκατοντάδες νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΝΕ. Την εκδήλωση άνοιξε η Λ. Κυριαζέλου,μέλος του Τομεακού Γραφείου Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και Χαϊδαρίου, τονίζοντας ότι η ΚΝΕ στέλνει μήνυμα αντίστασης κι ανυποχώρητης πάλης ενάντια στα ναρκωτικά, γιατί το μέλλον της νεολαίας δε βρίσκεται στους ψεύτικους παραδείσους, αλλά στον αγώνα για τα δικαιώματά της μαζί με το λαϊκό κίνημα. Χαιρετισμό στη χτεσινή εκδήλωση απηύθυνε ο Η. Μιχαλαρέας,θεραπευτής στην κοινότητα "18 ΑΝΩ", ο οποίος τόνισε ότι η θεραπεία από τα ναρκωτικά περνάει μέσα από τον αγώνα για έναν άλλον άνθρωπο σε μια διαφορετική ζωή.

"Αντισταθείτε και αντεπιτεθείτε. Ναι, δε θα μας γονατίσουν. Είμαστε οι πολλοί και είναι οι λίγοι. Είμαστε αυτοί που θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι και όχι εξαρτημένοι. Είμαστε αυτοί που θέλουμε να ξεριζώσουμε τη μάστιγα των ναρκωτικών από την κοινωνία και όχι οι υποταγμένοι και συμβιβασμένοι που θέλουν να μας συνηθίσουν να ζούμε και με τα ναρκωτικά, και με ό,τι αυτά φέρνουν στη νέα γενιά, στην κοινωνία γενικότερα". Ετσι άρχισε την ομιλία του ο Σπ. Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ακόμη πως σε αυτούς που προπαγανδίζουν τέτοιες αντιλήψεις, "έχουμε να πούμε ότι αυτό το παιχνίδι δεν είναι καινούριο, δεν το βλέπουμε πρώτη φορά και δεν το παίζουν μόνο με τα ναρκωτικά". Και εξήγησε:

"Οι ισχυροί του χρήματος, με τις υποτακτικές κυβερνήσεις τους, τους καλοπληρωμένους προπαγανδιστές των συμφερόντων τους, χρόνια τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια. Να μάθουμε να ζούμε με τον πόλεμο, τις πλημμύρες, το νέφος και την καταστροφή του περιβάλλοντος".

Αυτό το ονομάζουν "ρεαλισμό και εκσυγχρονισμό, αριστερό και προοδευτικό" είπε ο Σπ. Στριφτάρης και συνέχισε: "Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς απ' αυτούς που επιμένουν να μας λένε ότι ο στρατός μας που πήγε στην Κορέα πολεμούσε για τα ιδανικά; Γιατί τι άλλο μας λένε για να μας δικαιολογήσουν τις επεμβάσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία και πρόσφατα στην Αλβανία; Ποιος άραγε κινδυνεύει από την εξέγερση του αλβανικού λαού; Δεν ήταν ο δικτάτορας Μπερίσα και αυτοί που τον στηρίζουν, λαθρέμποροι ληστές και κάθε απόβρασμα της κοινωνίας;".

Θέλουν υποταγμένους

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις συνθήκες μέσα στις οποίες ζει σήμερα ο νέος, αλλά και στα πρότυπα που καλλιεργούνται από την άρχουσα τάξη, ο Σπ. Στριφτάρης σημείωσε: "Στη χώρα μας, όπως και σ' όλη την Ευρώπη, σήμερα κυνηγιέται ο ανθρωπισμός, η κοινωνική αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, η εργατική τάξη. Η ίδια η εργασία για το συλλογικό συμφέρον θεωρείται ξεπερασμένη.

Τα πρότυπα που καλλιεργούν τα ΜΜΕ, ορισμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα κόμματα - υπηρέτες και διαχειριστές της πλουτοκρατίας, είναι αυτά του υποταγμένου ανθρώπου στο μεγάλο κεφάλαιο, του παθητικού τηλεθεατή ή αναγνώστη, του μοιρολάτρη ψηφοφόρου, που περιμένει από τα κόμματα αυτά και την εργοδοσία που υπηρετούν, να του λύσουν τα προβλήματα.

Η νέα και ο νέος, 24 ώρες το 24ωρο διαπαιδαγωγείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκτούν ευάλωτη και ατομικιστική προσωπικότητα, να είναι ανασφαλής, εξαρτημένος, γεμάτος ή γεμάτη απόγνωση.

Η αντίσταση και οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας γίνεται αντικείμενο συκοφαντίας, λοιδορίας όχι μόνο από τους παραδοσιακούς αντιπάλους των εργαζομένων, τα κόμματα των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, αλλά και από άλλους, που συμβιβάστηκαν, υποκλίθηκαν στους σκοπούς και τους στόχους της ολιγαρχίας του πλούτου και δυστυχώς έχουν γίνει "βασιλικότεροι του βασιλέως"".

Οπλο υποταγής των λαών και της νεολαίας

"Για να υποτάξουν τους λαούς και τη νεολαία στους άνομους στόχους της πλουτοκρατίας, ένα ισχυρό όπλο είναι και η διάδοση και χρήση των ναρκωτικών ουσιών", συνέχισε την ομιλία του Ο Σπ. Στριφτάρης. "Παρά τα κροκοδείλια δάκρυά τους για το κακό που προκαλούν στην κοινωνία οι ουσίες αυτές, παρά τις βαρύγδουπες αναλύσεις τους, το ενδιαφέρον τους για τη νεολαία και τους χρήστες είναι υποκριτικό και οι αντιλήψεις τους επικίνδυνες. Και είναι υποκριτές και επικίνδυνοι όχι μόνο γιατί δε λένε την αλήθεια για τις αιτίες που οδηγούν τις νέες και τους νέους να γίνονται χρήστες των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά γιατί οι αντιλήψεις για διαχωρισμό σε "σκληρά" και "μαλακά" ναρκωτικά ή οι χρήστες να καλλιεργούν μόνοι τους την ποσότητα που θέλουν, το μόνο που κάνουν είναι να διαδίδουν πιο πολύ τις ναρκωτικές ουσίες, να πολλαπλασιάζονται οι χρήστες και φυσικά να εθίζεται και η κοινή γνώμη, η κοινωνία γενικότερα να ζει με τα ναρκωτικά.

Τόσο υποκριτές και φαρισαίοι είναι που δε διστάζουν να επικαλούνται την ελευθερία του ατόμου. Στην ουσία τού λένε ότι είναι ελεύθερο να διαλέξει τον τρόπο που θα πεθάνει, αρκεί να μη γίνεται ενοχλητικό και αμφισβητήσει την οικονομική ολιγαρχία, τη "νέα τάξη πραγμάτων"".

Παντού μετερίζια αγώνα

Στη συνέχεια ο ομιλητής, αφού επισήμανε και ανέλυσε γιατί το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι γέννημα συγκεκριμένων πολιτικών αιτιών και σύμφυτο με τον καπιταλισμό, υπογράμμισε:

"Εχουμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία, στη νέα γενιά να πρωτοστατήσουμε μαζί με όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργάτες, τις εργάτριες, τους προοδευτικούς διανοούμενους για να μη βρουν άλλο έδαφος στην ελληνική κοινωνία οι έμποροι του θανάτου. Είναι ανάγκη σήμερα να πρωτοστατήσουμε για να δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο κίνημα κατά των ναρκωτικών, όλων των ναρκωτικών. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να κάνουν κάθε χώρο δουλιάς, μόρφωσης και κατοικίας, μετερίζι οργάνωσης και πάλης για τη λήψη μέτρων για εξάλειψη των αιτιών".

Καταλήγοντας ο Σπ. Στριφτάρης υπογράμμισε ότι ο αγώνας ενάντια σ' όλα τα ναρκωτικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γενικότερης πάλης κατά της εξουσίας των πολυεθνικών, της πολιτικής που έχει κίνητρο και σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος."Είναι στενά δεμένος, είπε, με τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, που οδηγεί τους λαούς σε αμάθεια και φτώχεια. Δένεται με την ανάγκη για τη δημιουργία του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, που είναι μονόδρομος για να αντιμετωπιστεί η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός με τα ναρκωτικά".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίσταση στη ναρκω-κουλτούρα (2009-05-08 00:00:00.0)
Ανυπόταχτη στάση ζωής (2000-06-24 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές της ΚΝΕ (1997-07-27 00:00:00.0)
Αγωνιστική, ανυπότακτη ζωή (1997-06-26 00:00:00.0)
Αντίσταση στην αποχαύνωση και στην υποταγή (1997-06-03 00:00:00.0)
Προκαλώ τα ΜΜΕ (1997-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ