Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκφοβισμός ή ανοιχτοί λογαριασμοί;

Από το χώρο του κοινού εγκλήματος μέχρι και τις τρομοκρατικές οργανώσεις πιθανολογεί η Αστυνομία ότι μπορεί να προέρχονται οι δράστες της χτεσινής επίθεσης εναντίον του Β. Κυριακού,ιδιοκτήτη γκαράζ στην οδό Φίλωνος στον Πειραιά και ενός από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση της δολοφονίας του εφοπλιστή Κ. Περατικού από τη "17 Νοέμβρη".

Τα ξημερώματα χτες άγνωστοι δράστες γάζωσαν το αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο έξω απ' το γκαράζ του, ελάχιστα μέτρα από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Κ. Περατικός. Χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα να πρόκειται για επιχείρηση εκφοβισμού του μάρτυρα από τους τρομοκράτες, η Αστυνομία φαίνεται να θεωρεί επικρατέστερη την εκδοχή κάποιου είδους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ή άλλης υπόθεσης, που πάντως να κινείται στο χώρο του κοινού εγκλήματος.

Οσον αφορά το όπλο, ένα εννιάρι τύπου "παραμπέλουμ", με το οποίο οι δράστες πυροβόλησαν το αυτοκίνητο του Κυριακού, ύστερα από τον βαλλιστικό έλεγχο που έγινε στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προέκυψε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα σε ενέργεια τρομοκρατικής οργάνωσης, ωστόσο σύμφωνα με την Αστυνομία δεν αποκλείεται να ανήκει στο οπλοστάσιό της. Εννιάρι "παραμπέλουμ", αλλά όχι το ίδιο όπλο, είχε χρησιμοποιήσει παλιότερα η "17Ν", όμως το όπλο αυτό είναι συνηθισμένο και στο χώρο του κοινού εγκλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ