Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακριβοπληρωμένες οι διακοπές του "μετροπόντικα"

Σταμάτησε, μόλις διήνυσε 65 μέτρα... Οταν "λαδωθεί" η μηχανή, που έχουν στήσει οι εργοληπτικές εταιρίες, θα ξεκινήσει και πάλι

Ακινητοποιήθηκε πάλι ο "μετροπόντικας", δέκα μόλις μέρες μετά την επαναλειτουργία του και αφού διήνυσε μόλις 65 μέτρα σήραγγας! Η είδηση, όσο κι αν τα προβλήματα στο μετρό της Αθήνας είναι πλέον καθεστώς, αποτελεί ξεχωριστό γεγονός, αφού, για πρώτη φορά, το τεράστιο αυτό μηχάνημα παθαίνει εμπλοκή τόσο μικρό διάστημα μετά την επαναλειτουργία του.

Ο "μετροπόντικας" είχε ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα από την πλατεία Καραϊσκάκη και χτες σταμάτησε στο ύψος της οδού Νικηφόρου και ενώ απέμεναν 300 μέτρα για να φτάσει στην Ομόνοια. Επίσημα, η αιτία για το νέο μπλοκάρισμά του είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα πασσαλώσεων και στήριξης του εδάφους από το σημείο αυτό και για μερικές δεκάδες μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο "μετροπόντικας" θα τεθεί σε αργία για δεκαπέντε τουλάχιστον μέρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι πασσαλώσεις, ενώ - αν δεν παρουσιαστούν άλλα προβλήματα - θα διανοίξει τη σήραγγα του μετρό έως την Ομόνοια μέχρι το τέλος Ιούλη.

Οπως είχε γράψει ο "Ρ", οι εργολάβοι διεκδικούν για τα έργα στήριξης, ώστε να διανύσει ο "μετροπόντικας" τα 365 μέτρα από την Πλατεία Καραϊσκάκη ως την Ομόνοια, ούτε λίγο - ούτε πολύ, 7,5 δισ. δρχ.! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται τώρα να ζητήσουν πρόσθετα κονδύλια, ρίχνοντας τα βάρη για τη μη ολοκλήρωση των πασσαλώσεων στην εταιρία "Αττικό Μετρό", που διαχειρίζεται το έργο για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου!

  • Σύμφωνα, εξάλλου, με άλλες πηγές, οι εργολάβοι ξανάρχισαν πάλι διαπραγματεύσεις με το ΥΠΕΧΩΔΕ, διεκδικώντας, όχι μόνο τα "πανωπροίκια" δεκάδων δισ. δρχ., αλλά και την ακύρωση της απόφασης για την περικοπή του τεχνικού τους αντικειμένου, δηλαδή του τμήματος Σύνταγμα - Κεραμεικός, επειδή, όπως υποστηρίζουν, αν το τμήμα αυτό γίνει από άλλους εργολάβους θα κινδυνέψει συνολικά όλο το σύστημα του μετρό...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ