Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αυτοί, πάντως, επιμένουν

Την είσοδο του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών "Δημόκριτος", απέκλεισαν χτες το πρωί κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, ζητώντας να μην καταστραφεί το δάσος, από τα έργα που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Μια ανθρώπινη αλυσίδα απέκλεισε χτες το πρωί την είσοδο του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών "Δημόκριτος", ζητώντας απλά και μόνο την προστασία του δάσους. Οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής στις 8 το πρωί μαζεύτηκαν μπροστά στην είσοδο του "Δημόκριτου" την οποία και απέκλεισαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη καταστροφή του Υμηττού. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα διάσωσης του Υμηττού και μαζικοί φορείς της πόλης, με αφορμή το χτεσινό εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος.

Ο Σταύρος Κότσης,δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, επισήμανε στο "Ρ": "Θεωρούμε ότι η επιφανειακή χάραξη του δρόμου όπως έχει σχεδιαστεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ, πέρα από το ότι δημιουργεί τεράστια οικολογική καταστροφή, ανοίγει και τους "ασκούς του Αιόλου" κυριολεκτικά για την οικοδόμηση της Β' Ζώνης Υμηττού".

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Γιώργος Δημαράς,τόνισε: "Η καταστροφή που γίνεται από τα δύο σχεδιαζόμενα έργα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η Αθήνα δεν έχει πράσινο και αυτό το λίγο που υπάρχει θα πρέπει με κάθε δύναμη να σωθεί. Αν ο Λαλιώτης είχε λίγο ευαισθησία και φιλοτιμία στα ζητήματα του περιβάλλοντος θα σταματούσε τα έργα όσο και αν δεχόταν πιέσεις από διάφορα κυκλώματα εργολάβων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ