Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
8Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Τα παιδιά διδάσκουν πολιτισμό και δημιουργία

Μια "ηλιαχτίδα" χαράς μέσα στα γκρίζα σύννεφα του καιρού μας αποφάσισε να δώσει η νεολαία του Δήμου Ελληνικού, με το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ που γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου, σε συνεργασία με το Μαρίνειο Μορφωτικό Κέντρο,την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

"Με μηνύματα αγάπης συνυπάρχουμε", είναι το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, που περιλαμβάνει εκδηλώσεις με χορούς, θέατρο, τραγούδι, αλλά και εκθέσεις ζωγραφικής, αθλητικές εκδηλώσεις, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα σχολεία του δήμου.

"Το Φεστιβάλ είναι ένα γεγονός που τα παιδιά το περιμένουν και αποτελεί σταθμό στη σχολική περίοδο", μας λέει η Ρόδη Γεωργακάκη,υπεύθυνη της Επιτροπής Παιδείας του δήμου, για να συνεχίσει λέγοντας: "Μέσα από το Φεστιβάλ δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να ασχοληθούν με κάτι ξεχωριστό, πέρα από τα μαθήματα του σχολείου, με τη βοήθεια βέβαια των καθηγητών τους".

Το Μαθητικό Φεστιβάλ για το δήμο αποτελεί θεσμό, ενώ έχουν γίνει θετικά βήματα στην οργάνωση και στη συμμετοχή. "Αυτό που είναι ουσιαστικό - σημειώνει η Ρ. Γεωργακάκη - είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν κάτι συλλογικά μέσα στο σχολείο, ενώ παίρνουν μεγάλη χαρά όταν παρουσιάζουν τη δουλιά τους. Ολα δείχνουν ότι τα παιδιά μπορούν να εργαστούν συλλογικά. Η επιμονή τους δείχνει, παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ότι τους αρέσει να δημιουργούν, αντιστέκονται επιλέγοντας ένα διαφορετικό τρόπο έκφρασης".

Ο Νίκος Σούγελας,αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μιλώντας γι' αυτή την πρωτοβουλία του δήμου, μας είπε: "Είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διδακτικές ώρες για να μπορούν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τη δημιουργία. Ο δήμος έχει κάνει προτάσεις στο υπουργείο Παιδείας, αλλά δυστυχώς το υπουργείο είχε κλειστά τα αυτιά του σε τέτοιες πρωτοβουλίες". Σημείωσε, μάλιστα, ότι το κίνημα των γονιών και των εκπαιδευτικών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να διεκδικήσει τέτοιες παρεμβάσεις, φέρνοντας τα παιδιά κοντά στην κουλτούρα, τη δημιουργία, τον πολιτισμό.

Προχτές το βράδυ, η Γ τάξη Βρεφονηπιαγωγών του ΤΕΛ Ελληνικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, πραγματοποίησε τρίωρο δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, ενώ στη συνέχεια αποχαιρέτησαν τα παιδιά με θεατρική παράσταση, με το μύθο του Αισώπου "Το μυρμήγκι και ο τζίτζικας".

"Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στους γονείς τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Δεν είναι μόνο χώρος φύλαξης οι παιδικοί σταθμοί, αλλά και χώρος όπου μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους. Είναι μια μορφή χαράς, τους προσφέρει πολλές δραστηριότητες, έρχονται σε επαφή με το παιχνίδι και τη διασκέδαση", μας είπε για την εκδήλωση η Αννα Μπόρλα,καθηγήτρια στο ΤΕΛ.

Η Ελένη Λεάκου,μαθήτρια, με τη σειρά της τόνισε ότι το Φεστιβάλ είναι μια καλή ευκαιρία για να μπορέσουν να δείξουν τη δουλιά τους, σημειώνοντας όμως ότι χωρίς τη βοήθεια του δήμου, δε θα μπορούσαν να τα καταφέρουν.

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει μεθαύριο την Κυριακή με αθλητικές δραστηριότητες, ενώ αύριο, στις 9 μμ, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στα Σούρμενα, το Δημοτικό Ωδείο διοργανώνει συναυλία με γνωστά κομμάτια Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Τέλος, τα έσοδα φέτος από το Φεστιβάλ τα παιδιά θα τα δώσουν σε μια καθηγήτρια, ενός σχολείου του δήμου, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ