Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Δε λύνεται με "προίκες" και "διακανονισμούς"

Ανακοίνωση - παρέμβαση του Λεων. Αυδή, επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα"

Με την πεποίθηση ότι το οικονομικό πρόβλημα στο οποίο, κατά γενική παραδοχή, έχει περιέλθει ο Δήμος Αθήνας, δε λύνεται με "προίκες" και "διακανονισμούς" ανάμεσα στον ίδιο και την κυβέρνηση - όπως ευελπιστεί η δημοτική αρχή - η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", με ανακοίνωσή της, κατέθεσε τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Προτάσεις που σηματοδοτούν μια άλλη πολιτική, με κίνητρο και στόχο τα συμφέροντα του δημότη. Προτάσεις που διαφοροποιούνται από την πολιτική της δημοτικής αρχής, τόσο ως προς τη φιλοσοφία της, όσο και ως προς τους στόχους.

Η ανακοίνωση του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα",Λεων. Αυδή έχει ως εξής:

"Ο Δήμος Αθηναίων έχει περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο. Αυτό το αναγνώρισε και ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Δημ. Αβραμόπουλος. Αλλά ως λύση για το ξεπέρασμα του αδιεξόδου ο κ. δήμαρχος προσβλέπει στην έκτακτη επιχορήγηση από την Κεντρική Διοίκηση με το ποσό των 40 δισ., δηλαδή στη λεγόμενη "προίκα" του κ. Πάγκαλου. Η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" πιστεύει ότι το οικονομικό πρόβλημα του δήμου δε λύνεται με προίκες και με "διακανονισμούς" ανάμεσα στο δήμο και την κυβέρνηση. Ο δήμος οφείλει:

  • Να αξιώσει από την κυβέρνηση απόδοση των ποσών που έχουν παρακρατηθεί από τους θεσμοθετημένους πόρους.
  • Να αξιώσει μεταβίβαση πόρων για την κάλυψη των πρόσθετων δαπανών που προκαλούνται από τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων.
  • Να αρνηθεί τη μετατροπή του σε όργανο αφαίμαξης των κατοίκων της πόλης με τα ανταποδοτικά τέλη, τα διάφορα αντίτιμα για τη χρήση χώρων ή υπηρεσιών κλπ. Να επιδιώξει την κατανομή των φορολογικών βαρών με τρόπο προοδευτικό, δηλαδή αντίστοιχο με τις οικονομικές δυνατότητες των φορολογουμένων.
  • Να ιεραρχήσει τις ανάγκες του και να εγκαταλείψει τα πολυδάπανα έργα βιτρίνας στο κέντρο της Αθήνας.
  • Να αξιοποιήσει το προσωπικό του δήμου και των δημοτικών νομικών προσώπων για τη βελτίωση της ποιότητας και τη μείωση του κόστους των δημοτικών υπηρεσιών και να εγκαταλείψει το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων με τις οποίες οι δημότες μετατρέπονται σε αντικείμενα κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης.

Ολα τα άλλα αποτελούν απλώς διαφυγή από την ουσία του προβλήματος και θέματα για τηλεοπτικά θεάματα".

Να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή και παρά την παραδοχή εκ μέρους και του ίδιου του δημάρχου Αθήνας, Δ. Αβραμόπουλου, για την άσχημη οικονομική κατάσταση του δήμου, η δημοτική αρχή απάντησε αρνητικά, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, στο αίτημα της αντιπολίτευσης για ουσιαστική και εφ' όλης συζήτηση επί του θέματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ