Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλογική η ευθύνη της κυβέρνησης

Παρέμβαση στον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου περί ατομικής καλλιέργειας χασίς, έκαναν, κατά την επίσκεψη του υπουργού στην Αρτα, τα μέλη Συλλόγων Γυναικών ΒΔ Ελλάδας που επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τις εκπροσώπους των Συλλόγων Γυναικών, η απάντηση του Κ. Γείτονα ήταν ότι οι συγκεκριμένες θέσεις του Γ. Παπανδρέου αποτελούν προσωπικές του απόψεις. "Αυτό, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις συλλογικές της ευθύνες για τη μάστιγα των ναρκωτικών που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις", τονίζουν οι εκπρόσωποι των γυναικείων συλλόγων.

Στο κείμενο που επέδωσαν στον υπουργό, τα διοικητικά συμβούλια και τα μέλη των συλλόγων εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και τονίζουν: "Με τις περίεργες δηλώσεις του, ο κ. υπουργός προετοιμάζει την ιδεολογία της νομιμοποίησης της χρήσης των ναρκωτικών από τη νεολαία, φέρνοντάς τα σαν υποκατάστατα στα αδιέξοδα, που έχουν συσσωρεύσει οι πολιτικές των εναλλασσόμενων κυβερνήσεων, στη δουλιά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία, στον πολιτισμό". Οι σύλλογοι γυναικών, που υπογράφουν το κείμενο, απαιτούν από την κυβέρνηση εθνικό σχεδιασμό και πρόληψη.

  • Η πορεία των προγραμμάτων πρόληψης, που πραγματοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 1996 - '97, στα σχολεία του Πειραιά από τον τομέα πρόληψης του ΚΕΘΕΑ, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Πειραιά, θα συζητηθεί σήμερα στις 10.30 - 13.30 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στη συνάντηση, θα συμμετάσχουν γονείς και εκπαιδευτικοί του Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ