Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΛ
"Εξυγίανση" ... μετά απολύσεων

24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι

Αγώνα, ενάντια στη συρρίκνωση της δραστηριότητας της Συνεταιριστικής Εταιρείας Λιπασμάτων (ΣΥΝΕΛ) και στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού της, ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι, πραγματοποιώντας χτες 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους εργαζόμενους της ΣΥΝΕΛ, αφού η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε μια βδομάδα πριν τη λήξη της θητείας της, στις 8 του Μάη, την άμεση μείωση του προσωπικού κατά 35 άτομα (σε σύνολο 128), εφαρμόζοντας το 2% των απολύσεων από τον Αύγουστο. Επίσης αποφάσισε την κατάργηση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΣΥΝΕΛ σε Θεσσαλία και Κρήτη και να εφαρμόσει το 2% από τον Ιούνιο. Η απόφαση αυτή της διοίκησης της ΣΥΝΕΛ πάρθηκε στα πλαίσια... των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η εταιρία και των εντολών της ΑΤΕ για "εξυγίανση".

Το ουσιαστικό πρόβλημα όμως είναι η πολιτική ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία ήρθε να δέσει με την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για απελεύθερωση της αγοράς λιπασμάτων και είχε ως αποτέλεσμα η ΣΥΝΕΛ να χάσει το μισό περίπου από την πίτα της αγοράς λιπασμάτων, σε όφελος των ιδιωτών εμπόρων. Το ίδιο σενάριο εκτυλίσσεται και με τις 4 κρατικές λιπασματοβιομηχανίες, τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει, να συρρικνώσει και να πουλήσει ό,τι απομείνει στους ιδιώτες, ανοίγοντας το δρόμο για την κυριαρχία των πολυεθνικών και στην αγορά λιπασμάτων, στα πλαίσια πάντα των αποφάσεων της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ