Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε συζητά με τους απεργούς ταχυδρόμους η κυβέρνηση!

Αποφεύγει ακόμα και να συζητήσει με τους ταχυδρόμους, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση, ενώ, κατά τ' άλλα, κόπτεται για τον περίφημο "κοινωνικό διάλογο". Αλλά φαίνεται ότι βολεύεται σε "διαλόγους" με σημαδεμένα χαρτιά, μέσω των οποίων θα αφαιρέσει εργατικά δικαιώματα, και όχι να συνομιλεί με απεργούς που διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας, για καλύτερες συνθήκες δουλιάς, όπως έκαναν χτες εκατοντάδες ταχυδρόμοι.

Ετσι, για άλλη μια φορά, όπως και πριν μερικές μέρες, οι αρμόδιοι της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών - αν και ενημερωμένοι - ήταν απόντες από το υπουργείο. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής κατήγγειλαν τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου και ανανέωσαν το "ραντεβού" τους για τις 12 Ιούνη. Τη μέρα αυτή και την επομένη, όπως και στις 17 και 18 του μήνα, οι ταχυδρόμοι θα επαναλάβουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Στη χτεσινή συγκέντρωση στην αίθουσα Ηπειρωτών που προηγήθηκε της πορείας στο υπουργείο, τα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν τους ταχυδρόμους για την αδιάλλακτη στάση που έδειξε η Διοίκηση των ΕΛΤΑ, στην τελευταία συνάντηση που είχαν μαζί της. Υπογράμμισαν, μάλιστα, πως όσο η Διοίκηση και η κυβέρνηση δεν προχωρούν στη συμπλήρωση των 200 κενών θέσεων στη διανομή και στην αύξηση των τομέων της διανομής, τα ΕΛΤΑ θα συνεχίζουν να μην ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον πολίτη, ενώ έτσι θα ενισχύεται η δραστηριότητα και τα κέρδη των ιδιωτικών ταχυδρομικών εταιριών.

Και χτες, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, η συμμετοχή στην απεργία ήταν σε υψηλά ποσοστά, ενώ συνδικαλιστές εκτιμούν ότι καθολική θα είναι συμμετοχή των ταχυδρόμων στις δύο νέες 48ωρες που αποφάσισαν, μια και τα αιτήματα που διατυπώνουν είναι τα "ελάχιστα" και συνδέονται με την ύπαρξη ή όχι του δημόσιου ταχυδρομείου. Στη συγκέντρωση, μίλησαν οι πρόεδροι του ΕΚΑ και της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ, Γρ. Φελώνης και Φ. Θωμάς, αντίστοιχα, και εξέφρασαν τη συμπαράσταση των δύο συνδικαλιστικών φορέων στον αγώνα των ταχυδρόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ