Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΤΡΟΙ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ"
Αντίθετοι με την κυβερνητική πολιτική υγείας

Τον πενταπλασιασμό της ιατρικής επίσκεψης αποφάσισαν να διεκδικήσουν οι γιατροί του ΙΣΑ

Την αντίθεσή τους στην πολιτική υγείας που ακολουθείται, εξέφρασαν έμπρακτα χτες οι γιατροί του "Ευαγγελισμού" με την αυξημένη συμμετοχή τους για την ανάδειξη πενταμελούς επιτροπής της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Ακόμη, απέδειξαν τη θέλησή τους να βοηθήσουν στο έργο της ΕΙΝΑΠ - η οποία κατ' επανάληψη έχει δηλώσει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για την υγεία που κατατέθηκε στη Βουλή - ενισχύοντας τις διαδικασίες μαζικοποίησής της.

Προχτές, οι γιατροί που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) αποφάσισαν να διεκδικήσουν τον πενταπλασιασμό της ιατρικής επίσκεψης - πράξης, που παραμένει επί εξαετία καθηλωμένη, και την ετήσια αναπροσαρμογή της με βάση τα εκάστοτε δεδομένα. Αποφάσισαν επίσης να δηλωθεί στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας η πλήρης αντίθεση του ΙΣΑ στο τμήμα του νομοσχεδίου για την υγεία που αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη και τη δημιουργία δικτύων, "διότι - τονίζει ο ΙΣΑ σε χτεσινή ανακοίνωση - τα προβλήματα που θα επισωρεύσει θα έχουν δυσμενέστατες επιπτώσεις στο επίπεδο των υπηρεσιών, που εν τέλει θα αποβούν σε βάρος των πολιτών, εκτός του ότι θα επιτείνουν τη μέχρι τώρα απαράδεκτη ταλαιπωρία τους".

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών εξέφρασε τη συμπαράστασή της στο αίτημα των γιατρών. Ωστόσο, άσκησε κριτική στις διοικήσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του ΙΣΑ, που όλα αυτά τα χρόνια δεν πάλεψαν το θέμα των συμβάσεων. Ακόμη ασκήθηκε κριτική για την επιλογή του ζητήματος των συμβάσεων ως βασικού θέματος συζήτησης, όταν τα τελευταία τρία χρόνια - από τότε δηλαδή που έγινε η τελευταία γενική συνέλευση των γιατρών - μελών του ΙΣΑ - έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές, προς το χειρότερο, στον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Σύμφωνα με τον Ηλία Σιώρα,η γενική συνέλευση ήταν αποκομμένη από τα τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας, καθώς ο πρόεδρος του ΙΣΑ στην εισήγησή του δεν έκανε αναφορά στο Προεδρικό Διάταγμα για τα Διαγνωστικά Κέντρα, στις αυξήσεις των φαρμάκων και στο νομοσχέδιο για την υγεία συνολικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ