Κυριακή 22 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Κάποτε, θα περάσει και η Εγνατία...

Ποιος, αλήθεια, δεν έχει εντυπωσιαστεί από την Καβάλα. Μια πόλη πανέμορφη, αμφιθεατρικά χτισμένη στους λόφους να "αγναντεύει" το Θρακικό Πέλαγος. Το λιμάνι, το κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη και το μνημείο του υδραγωγείου με τις καμάρες του, της δίνουν αλλιώτικο χρώμα, όμορφο χρώμα.

Η ομορφιά της όμως σκιάζεται από ένα σημάδι. Είναι ο διηπειρωτικός δρόμος που διασχίζει την πόλη απ' άκρη σ' άκρη. Ο δρόμος αυτός, που οδηγεί στην Ευρώπη και την Ασία, δημιουργεί έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ταλαιπωρία, τόσο στους οδηγούς, όσο και στους κατοίκους της πόλης.

Η μόνη λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, είναι η κατασκευή της Εγνατίας οδού και ειδικότερα το κομμάτι που παρακάμπτει την Καβάλα, από τον Αγιο Ανδρέα - Παλιό ως και την Ασπρη Αμμο, μια απόσταση 25 χιλιομέτρων περίπου. Το 1988, περίπου, άρχισε η διάνοιξη του μισού αυτής της απόστασης, από τον Αγιο Σίλα έως και την Ασπρη Αμμο. Το κομμάτι αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί αφού απαιτείται ακόμα η κατασκευή έξι χαραδρογεφυρών κι ενός τριπλού ανισόπεδου κόμβου και βέβαια η ασφαλτόστρωσή του. Οι γέφυρες αυτές θα συνδέουν αυτό το κομμάτι της οδού με το άλλο μισό (Αγ. Ανδρέας - Αγ. Σίλας) το οποίο κοντεύει να τελειώσει.

Ωστόσο, η κατασκευή των γεφυρών δεν έχει αρχίσει καν, παρότι έχει περάσει ένας χρόνος από τη μέρα υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ της κατασκευάστριας κοινοπραξίας και της Ανώνυμης Εταιρίας "Εγνατία" που είναι και υπεύθυνη για το έργο συνολικά. Η συμφωνία προβλέπει ότι η κατασκευή των έξι γεφυρών πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 12/3/99, ενώ άγνωστο είναι πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του κόμβου.

Στα στενά χρονικά περιθώρια που είχαμε δε στάθηκε δυνατό, παρά τις προσπάθειές μας, να μιλήσουμε με κάποιον αρμόδιο και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα του έργου. Μάθαμε, όμως, πως η Περιφερειακή Υπηρεσία Δημοσίων Εργων έχει αποκλειστεί από οτιδήποτε έχει να κάνει με την κατασκευή της Εγνατίας. Στο μεταξύ, βέβαια, η ταλαιπωρία των κατοίκων της Καβάλας αλλά και των διερχόμενων οδηγών συνεχίζεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ