Κυριακή 22 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ματαίωσαν την εισαγωγή τσιμέντου

Οι τσιμεντεργάτες πέτυχαν, με τον αποκλεισμό του λιμανιού της Ελευσίνας, να ματαιώσουν την εισαγωγή τούρκικου τσιμέντου. Απαιτούν να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση

Πέτυχε το "μπλόκο" των τσιμεντεργατών στο λιμάνι της Ελευσίνας, καθώς τελικά ματαιώθηκε η εισαγωγή 975 τόνων τούρκικου τσιμέντου στη χώρα. Το πλοίο "Δημήτριος 2" που μετέφερε το τσιμέντο για λογαριασμό της εταιρίας "Αθ. Αγγέλου και υιοί ΑΒΕΕ",υποχρεώθηκε να πάρει το τσιμέντο πίσω και να βάλει πλώρη με προορισμό πιθανά την Αλβανία.

Συναγερμός σήμανε στο χώρο των τσιμεντεργατών, μόλις μαθεύτηκε ότι το εν λόγω πλοίο έπιανε στο λιμάνι της Ελευσίνας την προηγούμενη Τετάρτη για να ξεφορτώσει εισαγόμενο τσιμέντο. Αστραπιαία εργάτες και συνδικαλιστές από τις τσιμεντοβιομηχανίες όλης της χώρας, απέκλεισαν το λιμάνι και παραμένοντας εκεί επί 2 συνεχείς μέρες, ματαίωσαν την ξεφόρτωμα.

Οι συνδικαλιστές επισήμαναν τον κίνδυνο η συγκεκριμένη εισαγωγή να αποτελέσει την απαρχή για μαζικές και ανεξέλεγκτες εισαγωγές που θα χτυπήσουν σοβαρά την εγχώρια τσιμεντοβιομηχανία. Σημειωτέον ότι στη χώρα μας παράγονται ετησίως 13,5 εκατ. τόνοι τσιμέντο, απ' τους οποίους τα 7 εκατ. τόνοι εξάγονται, ενώ το προϊόν είναι απ' τα καλύτερα στην Ευρώπη και το πιο φθηνό.

Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργήθηκαν απ' το γεγονός ότι το εισαγόμενο τσιμέντο στοίχιζε στον επιχειρηματία Α. Αγγέλου, 3.000 επιπλέον δραχμές ο τόνος, απ' ότι το εγχώριο.

Ο Θ. Σμυρίλιος,μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου, μας δήλωσε: "Η κινητοποίησή μας στέφθηκε με επιτυχία. Ωστόσο, καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, να πάρει μέτρα κατά των εισαγωγών, να προστατεύσει την εγχώρια βιομηχανία".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Μπλόκο" στις εισαγωγές τσιμέντου (1997-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ