Κυριακή 22 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων ΟΣΕ

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σταθμό Λαρίσης αξίωσαν χτες οι συμβασιούχοι του ΟΣΕ, από κυβέρνηση και διοίκηση, να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη των 3.000 κενών θέσεων, που προβλέπει το οργανόγραμμα του Οργανισμού. Παράλληλα, δήλωσαν κατηγορηματικά ότι η χτεσινή συγκέντρωση είναι η απαρχή του αγώνα τους και ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ενωμένοι σε απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής συμβασιούχων του ΟΣΕ κατήγγειλαν τον εμπαιγμό που υφίστανται από κυβέρνηση και διοίκηση, που όλο υπόσχονται ότι θα ικανοποιήσουν το αίτημά τους και επισήμαναν ότι η έλλειψη προσωπικού στον ΟΣΕ αυξάνει όλο και περισσότερο τη δραστηριότητα των εργολάβων σε νευραλγικούς τομείς (συντήρηση γραμμών, τμήμα μεταλλικών κατασκευών, τεχνικά συνεργεία κλπ). Καυτηρίασαν την πολιτική συρρίκνωσης του ΟΣΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση προς όφελος των εργολάβων και κατήγγειλαν ότι οι πελατειακές σχέσεις που αναπτύσσονται με τις προσλήψεις εποχικών, καταρρακώνουν με το χειρότερο τρόπο την ανθρώπινη υπόσταση.

Σημειώνεται ότι από το 1995 στον ΟΣΕ, εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου, περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι, ενώ τα κενά σε οργανικές θέσεις, ανέρχονται σε 3.000!

Στο ψήφισμα που ενέκριναν, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο σύγχρονος σιδηρόδρομος χρειάζεται έμπειρο και δοκιμασμένο προσωπικό και γι' αυτό απαιτείται η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων από τους υπάρχοντες συμβασιούχους. "Καλούμε την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τη διοίκηση του ΟΣΕ να προχωρήσουν άμεσα στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας", καταλήγει το ψήφισμα, που θυροκόλλησε επιτροπή των συμβασιούχων στα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εργασίας και Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράσταση των κομμάτων τους προς τον αγώνα των συμβασιούχων, ο Γιάννης Σταυρόπουλος,εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος του προεδρείου της ΓΣΣΕ και εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ ο Δημ. Σούκας.Σημειώνεται ότι είχαν κληθεί όλα τα κόμματα. Παραβρέθηκαν και μίλησαν, επίσης, ο Σωτ. Ραυτόπουλος,αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΟΣ, συνδικαλιστές από τους Συνδέσμους Σιδηροδρομικών της Λάρισας και της Πελοποννήσου, καθώς και ο Μιχ. Νουφαρίτσης από το ΕΚ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ