Κυριακή 22 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το κάλπικο "αριστερό Μάαστριχτ"

Η ιστορία αρχίζει από την ανατροπή στις σοσιαλιστικές χώρες. Η κεφαλαιοκρατία δε χάνει καιρό. Συνέρχονται οι πολυεθνικές - κυρίως οι γερμανικές - και συντάσσουν ένα καταστατικό για την ανατροπή όλων των κατακτήσεων της εργατικής τάξης και γενικά των κοινωνικών παροχών από τον Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας. Το ονόμασαν "Λευκή Βίβλο" - αν και κατάμαυρο - το έκαναν νόμο με βούλα, στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας.

Η αστική τάξη της χώρας μας, με τις κυβερνήσεις της, χωρίς να ερωτηθεί ο λαός, μπαίνουν στο χορό με την έγκριση όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ. Οι θιγόμενοι ξεσηκώνονται. Το ΠΑΣΟΚ που κυβερνά θέτει - για παραπλάνηση - σ' εφαρμογή μάσκες, καλπιές και ονοματολογία με τη λέξη "αριστερά". Το Μάαστριχτ θα βαδίσει αριστερά, το ΠΑΣΟΚ ονομάζεται σοσιαλιστικό και τα μέλη "σύντροφοι!!!".

Θυμίζει την επινόηση των καλόγερων του Μεσαίωνα, που για να μη στερηθούν φαγητά σε περιόδους νηστείας, τα βάφτιζαν με ειδική προσευχή σε νηστίσιμα και τα... περιδρόμιαζαν του καλού καιρού.

Ετσι λοιπόν η κυβέρνηση, μας ομιλεί αριστερά και ενεργεί δεξιά. Ο,τι επιθυμούν οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλοαγρότες κλπ. Ο σοσιαλισμός όμως δε μασκαρεύεται, διότι δίνει, δεν παίρνει και δίνει ψωμί, δουλιά, μόρφωση, πολιτισμό, υγεία για όλους και τάξη και ασφάλεια.

Στην ομιλία του πρόσφατα στη Σουηδία ο Κ. Σημίτης έλεγε ".. για Μάαστριχτ που να κατοχυρώνει σοσιαλιστικές αξίες και τη σοσιαλιστική προοπτική...". Δηλαδή το στράγγισμα των λαών της ΕΕ μέχρι λεμονόκουπας, σύμφωνα με τη "Λευκή Βίβλο" θα βαφτίζεται "κατεύθυνση αριστερή" ή "σοσιαλισμός". Είναι να κλαις και να γελάς μαζί. Απύθμενο θράσος, διαστρέβλωση των πάντων. Το ευαγγέλιο του Γκαίμπελς σ' όλο του το "μεγαλείο". Με τις ασπιρίνες όμως δε θεραπεύεται το διεφθαρμένο και σαπισμένο βασίλειο του κεφαλαιοκρατικού οικονομικού συστήματος. Νομοτελειακά, όπως με σαφήνεια αναλύει και αναπτύσσει ο Μαρξισμός, ετοιμάζεται το διάδοχο οικονομικό σύστημα, η νέα σύνθεση μετά την αποσύνθεση του υφιστάμενου. Ο σοσιαλισμός που παρέχει τα αγαθά της ζωής και του πολιτισμού σε όλους, χωρίς εξαίρεση και στην τέλεια μορφή του!

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

Συντ/χος Δικηγόρος

Περισσός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ