Κυριακή 22 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δικάζεται γιατί διαμαρτυρήθηκε για βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών

Στα δικαστήρια σύρεται ο αναπληρωτής πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) Σωτ. Ραυτόπουλος,με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της Αρχής, της εξύβρισης και της απειλής. Ο συνδικαλιστής δικάζεται μεθαύριο Τρίτη στο Τέταρτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΣ, τονίζει ότι οι "βαριές" αυτές κατηγορίες είναι η απάντηση των αστυνομικών αρχών στην αυτονόητη ευαισθησία και υπευθυνότητα του συνδικαλιστή να διαμαρτυρηθεί για τη βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων απέναντι σε Αλβανούς λαθρομετανάστες. Το περιστατικό έγινε στις 25 Αυγούστου 1994, στην Ομόνοια. Οπως επισημαίνει η ΠΟΣ, ο Σωτ. Ραυτόπουλος θεώρησε υποχρέωσή του να καταγγείλει τη συμπεριφορά αυτή στη διεύθυνση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, αλλά εκεί, αντί να ερευνήσουν τις καταγγελίες, τον συνέλαβαν και "με σωρεία ψευδών και κατασκευασμένων κατηγοριών" τον οδήγησαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη με τις παραπάνω κατηγορίες.

Η ΠΟΣ καλεί τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς να εκφράσουν με την παρουσία τους στο δικαστήριο τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους προς το δικαζόμενο σιδηροδρομικό συνδικαλιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ