Κυριακή 22 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Τι συζητιέται στον ..."κοινωνικό διάλογο"

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ,εργάτης, τέρμα Α. Νικολάου (αυθαίρετο στο βουνό), Πέραμα. ΠΑΣΟΚικός ...σοσιαλιστικός κοινωνικός διάλογος είναι εκείνος, κατά τον οποίον λέμε ό,τι θέλουμε και κάνουμε ό,τι μας λένε... Παράδειγμα: Μπορεί ο συνταξιούχος να βγαίνει στο δρόμο και να λέει ό,τι θέλει, παίρνει, όμως, σύνταξη ό,τι του δίνουν...

Κατά το διάλογο αυτό, θα συζητηθούν πολλά και διάφορα θέματα. Κοινωνικά, οικονομικά, υγείας, μόρφωσης κ.ά., όπως: Οι βίλες της Εκάλης και οι άστεγοι του υπογείου της Ομόνοιας.

Η "νοσηλεία" των φτωχών στα πανάθλια δημόσια νοσοκομεία και η αντίστοιχη νοσηλεία των πλουσίων σε Αγγλία, Νέα Υόρκη, Γερμανία, και στα δικά μας "Ιατρικό Κέντρο", "Υγεία", "Ωνάσειο".

Η "μόρφωση" των φτωχών σε σχολεία - ταβέρνες, δίπλα σε τεκέδες και φυλακές... (!) και η αντίστοιχη μόρφωση των πλουσίων στο Αμερικάνικο Κολέγιο, σε "Μωραϊτη", "Ζηρίδη", "Δούκα" κλπ.

Οι άνεργοι της ζώνης του Περάματος, με τους μεγαλοκαρχαρίες που ζουν στην Κηφισιά, Εκάλη, Πολιτεία και αλλού στα βόρεια...

Οι υπάλληλοι των 150.000 δρχ. το μήνα με τους βουλευτές των 15.000.000 αναδρομικών.

Αυτά και ...πολλά άλλα θα συζητηθούν στον πασοκικό "κοινωνικό διάλογο".Αμετάκλητα αντίθετοι

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΜΟΥΡΗΣ,Ιωάννινα. Σε συνθήκες κρίσης του, ο καπιταλισμός αναπαράγει τα εκφυλιστικά του φαινόμενα. Αυτό που μαστίζει σήμερα την κοινωνία, είναι τα ναρκωτικά. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι αυτά πρωτοεμφανίστηκαν στην πρωτεύουσα του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ. Εκεί η ΣΙΑ για να κτυπήσει φαινόμενα "ανταρσίας" κατά του κατεστημένου της αμερικανικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας, διέδωσε τα ναρκωτικά. Και ενώ κυριολεκτικά αχρήστευσε αυτά τα μεγάλα τμήματα της νεολαίας, μέσω των ναρκωτικών, από την άλλη τα χρησιμοποίησε για τις ιμπεριαλιστικές της επιδιώξεις, όπως στον πόλεμο των Κόντρας στη Νικαράγουα και αλλού.

Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, χάνουν τη ζωή τους από χρήση ναρκωτικών πολλές εκατοντάδες νέοι. Μετά δε την ανατροπή του σοσιαλισμού, όπου η απολιτικοποίηση, ο ατομικισμός και ο καταναλωτισμός κυριάρχησαν στη ζωή των νέων, βοήθησαν περισσότερο στην εξάπλωση των ναρκωτικών. Αυτό είναι και το σχέδιο του καπιταλισμού. Η νεολαία να γίνει αδρανής και αδιάφορη, να μην ενδιαφέρεται για τίποτα, ένα παίγνιο στα απαίσια και θανατερά δίχτυα των ιμπεριαλιστών.

Το ΚΚΕ πάντα πρώτο στους λαϊκούς αγώνες, πρωτοστατεί και τώρα στην εκστρατεία εναντίον των ναρκωτικών, χαράζοντας το δρόμο της σωτηρίας για τη νεολαία. Ας πλαισιώσουμε όλοι μας τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ, εναντίον της μάστιγας του αιώνα και να ενημερώσουμε όσο γίνεται μεγαλύτερη μερίδα της νεολαίας μας για τον κίνδυνο που διατρέχουν από τον εχθρό που παραμονεύει να την κατασπαράξει. Η πολιτική της αποχαύνωσης να μας βρει οριστικά και αμετάκλητα αντίθετους και να τσακιστεί μια για πάντα.

Τι θέλουν να δείξουν;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΛΙΝΙΑΤΗΣ,Αγιοι Ανάργυροι Αττικής. Σε όλα σχεδόν τα κανάλια της ΤV, όταν αναφέρονται στην τρομοκρατική οργάνωση της "17 Νοέμβρη" και τις επιστολές της που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ταυτόχρονα δείχνουν και τη σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κούβας με τη φωτογραφία του αξέχαστου επαναστάτη και αλτρουιστή, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, του γνωστού σε όλους μας ως "Τσε".

Γιατί το κάνουν αυτό; Τι θέλουν να δείξουν; Τι υπονοούν; Τι ξέρουν; Πού είναι τα γραφεία της οργάνωσης και τα φωτογραφίζουν κιόλας; Ας το ξεκαθαρίσουν. Να μας πουν και μας, αφού όλα δείχνουν ότι τα ξέρουν. Αν πάλι δεν ξέρουν, ας αφήσουν ήσυχη την αξέχαστη και ιερή μνήμη του "Τσε" μας, ως και το πολυτιμημένο επαναστατικό Λάβαρο της Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ