Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αυτοί αντιστέκονται ακόμα

ΠΟΕ - ΟΤΑ και Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πειραιά κατήγγειλαν χτες την επιχείρηση άλωσης του κοινωνικού και λαϊκού χαρακτήρα της ΤΑ, που μεθοδεύεται, με την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και προχωρούν σε κινητοποιήσεις

Αποφασισμένοι να καταργήσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ανατέθηκε στην ιδιωτική πολυεθνική εταιρία ΣΕΛΜΟ, η διαχείριση της ελεγχόμενης αλλά και της παράνομης στάθμευσης στον Πειραιά, είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά, που έκρουσαν χτες, σε συνέντευξη Τύπου από κοινού με την ΠΟΕ - ΟΤΑ, τον κώδωνα του κινδύνου ιδιωτικοποίησης της μιας μετά την άλλη υπηρεσίας των Δήμων.

Πιλότο αποτελεί, άλλωστε, και για τις άλλες υπηρεσίες τόσο του Δήμου Πειραιά όσο και των υπολοίπων δήμων της χώρας, η ιδιωτικοποίηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, που προγραμματίζει τώρα και ο Δήμος Αθηναίων. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τόσο στον Πειραιά όσο και αλλού οι δημοτικοί άρχοντες και οι πλειοψηφίες τους στα Δημοτικά Συμβούλια υποσκάπτουν συστηματικά την αξιοπιστία των δημοτικών υπηρεσιών, ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις των δημοτών προ του κινδύνου γενίκευσης των ιδιωτικοποιήσεων λειτουργιών των δήμων.

Ετσι με "συνεννόηση - αστραπή" αποφάσισαν στο επίμαχο Δημοτικό Συμβούλιο, οι συνδυασμοί του Στ. Λογοθέτη και του Χ. Κεφάλα να "τα δώσουν όλα στον ιδιώτη", σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γ. Λαμπρακάκης, γεγονός που αποδεικνύει ότι το "έγκλημα της ανάθεσης της ελεγχόμενης στάθμευσης στους ιδιώτες ήταν προμελετημένο". Ο ίδιος κατήγγειλε ότι στο Δήμο Αθηναίων ετοιμάζονται "να εκχωρήσουν σε πρώτη φάση για μελέτη - ύψους πολλών εκατομμυρίων - το όλο θέμα τη στιγμή που ο Δήμος Αθηναίων έχει μια καλά οργανωμένη υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, όπως είχε και ο Πειραιάς".

"Είναι χαρακτηριστικό για τη δράση των "διαπλεκόμενων συμφερόντων", κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Γκάτσος,ότι την επομένη της απόφασης, πήγε έγγραφο στην Ταμειακή Υπηρεσία να "κόψει" κονδύλι 8 περίπου εκατομμυρίων στη ΣΕΛΜΟ, για κάρτες που είχε εκδώσει το διάστημα μεταξύ Νοέμβρη και Δεκέμβρη '95, όταν δηλαδή είχε ακυρωθεί η σύμβαση από την επιτροπή του άρθρου 18 και η ιδιωτική εταιρία δεν είχε σχέση με τον έλεγχο της στάθμευσης"!

"Η ιστορία αυτή, σημείωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γ. Στρατηγός πηγαίνει πολύ πιο μακριά απ' την ιδιωτικοποίηση της στάθμευσης. Είμαστε αποφασισμένοι μαζί με τους Συλλόγους Εργαζομένων στους Δήμους να υπερασπιστούμε τον κοινωνικό και λαϊκό χαρακτήρα της ΤΑ".

Σε αυτό το κλίμα οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά έχουν κηρύξει κυλιόμενες 24ωρες απεργίες, που σε πρώτη φάση θα διαρκέσουν από την ερχόμενη Παρασκευή ως τη Δευτέρα 11 του Μάρτη, οπότε θα αποφασιστεί κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, έως ότου ανασταλεί οριστικά η δραστηριότητα της ΣΕΛΜΟ και σταματήσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών. Τη συμπαράστασή τους στους Πειραιώτες απεργούς εξέφρασαν χτες με ανακοίνωση τους οι Σύλλογοι Εργαζομένων, Σύνδεσμοι και ΝΠΔΔ των ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μεγάρων, Μάνδρας, Βιλλίων, Ερυθρών, Μαγούλας, Ν. Περάμου και Οινόης που σημειώνουν: "Με οργή πληροφορηθήκαμε τις μεθοδεύσεις στον Πειραιά, ώστε να παραχωρηθούν σε ιδιώτες, δραστηριότητες που αφορούν αποκλειστικά αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι πρακτικές αυτές μεθοδεύονται από συγκεκριμένα κέντρα και εφαρμόζονται από τους υποτελείς και εντεταλμένους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι θα βρουν μπροστά τους την αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων και του λαού"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ