Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ
Εκτός το Περιστέρι

Προκηρύχτηκε χτες ο διαγωνισμός για τις οριστικές μελέτες επέκτασης

Η κυβέρνηση μπορεί να βρίσκει χρήματα για να δώσει τα "πανωπροίκια" στους εργολάβους του μετρό, αλλά δε βρίσκει για τις αναγκαίες επεκτάσεις του σε άλλες συνοικίες της πρωτεύουσας. Αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι προχτές προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για τη σύνταξη των οριστικών μελετών για την επέκταση της Γραμμής 3 του μετρό από τον Κεραμεικό μέχρι το Αιγάλεω.

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης η επέκταση αφορά υπόγεια σήραγγα μήκους 3 περίπου χιλιομέτρων, την κατασκευή εγκαταστάσεων τριών σταθμών, αμαξοστασίου στον Αγ. Σάββα του Ελαιώνα, καθώς και τη διασύνδεση με υπόγειες σήραγγες του δικτύου με το αμαξοστάσιο. Δεκτές στο διαγωνισμό θα γίνουν ελληνικές μελετητικές εταιρίες εγγεγραμμένες στο Μητρώο Γραφείων Μελετών που είναι κάτοχοι πτυχίου Ε Τάξης στην κατηγορία Στατικών Μελετών.Να σημειώσουμε ότι για την πλήρη ανάπτυξη του μετρό απαιτείται ακόμη η επέκτασή του στο Περιστέρι, από το Πεντάγωνο στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής, από τη Δάφνη στην Ηλιούπολη και από τον Πειραιά στο Π. Φάληρο. Ομως η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη φροντίσει για την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για την κατασκευή τους. Ετσι οι επεκτάσεις βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των... μελετών. Το γεγονός ότι το Περιστέρι δε βρίσκεται μέσα στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης προκαλεί ήδη σοβαρές αντιδράσεις στην περιοχή και την Πέμπτη συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ του δήμου.

  • Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να μονογραφηθεί η σύμβαση για την κατασκευή της Λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας - Σπάτων, ένα έργο που θα κυκλώσει, μόλις ολοκληρωθεί, την πλευρά αυτή της Αττικής με ...32 σταθμούς διοδίων!

Το έργο, η κατασκευή του οποίου απαιτείται από τη σύμβαση για το αεροδρόμιο Σπάτων με την απειλή ποινικών ρητρών, έχει προϋπολογισμό 400 δισ. δρχ. και η εκμετάλλευσή του θα παραχωρηθεί στους ιδιώτες για 18 τουλάχιστον χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση θα συζητηθεί στην κυβερνητική επιτροπή ή την Παρασκευή ή την ερχόμενη Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ