Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα "κουραφέξαλα"

Πόση αφέλεια δέρνει μερικούς! Είχαν πιστέψει πως η άμεση επικοινωνία με την ηγεσία των "εταίρων" της ΕΟΚ, θα δημιουργούσε κλίμα ευνοϊκό για τη χώρα μας. Και δεν απαιτήθηκε να παρέλθει καιρός, για ν' αποκομίσουν την απογοήτευση. Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες, από την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όταν ακούστηκε ο κόλαφος, ηχηρός και ισχυρός στ' αυτιά του επί των Εξωτερικών κ. Πάγκαλου. Κατάλαβε το ράπισμα και ο ίδιος ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Αθήνας, ανεξάρτητα από την ευτράφειά του! Ητανε, το χαστούκι, δυνατό, με την απόρριψη των ελληνικών θέσεων από το σύνολο των εκφραστών της καπιταλιστικής αντίληψης. Δεν είναι ένοχος μόνο της Βρετανίας ο "ντιστεγκές", που άσκησε το "βέτο". Εξίσου υπεύθυνοι είναι και οι ομοτράπεζοί του, της "Ενωμένης Ευρώπης", οι οποίοι και ούτε αντέδρασαν, αλλά, αντίθετα, έσπευσαν να συμφωνήσουν με το γιο της Αλβιόνας, που υπεραμύνεται των στρατοκρατών της Αγκυρας. Αυτοί, λοιπόν, είναι οι "φίλοι" σας! Και πάρτε το απόφαση, "καρπαζοεισπράχτορες" εσείς, που, με τα μυθεύματά σας, επιχειρούσατε πλύση εγκεφάλου του λαού...

Δεδομένη είναι η συμπεριφορά της αποκαλούμενης "Συμμαχίας". Είτε λέγεται "Ατλαντική", είτε φέρει την επίφαση της δυτικής γηραιάς ηπείρου, η κατευθυντήρια γραμμή δε διαφέρει. Και μην περάσει από το νου σας η υπόνοια, πως οι "μασκοφόροι" της διεθνούς σκηνής, που κινούν τα νήματα, πίσω από τον μπερντέ του καραγκιόζη, ερωτεύτηκαν την αισθησιακή συμμετρία της "γκιουζέλ" χανούμισσας. Δέχεται κι αυτή - όπως και οι άλλοι, που συνθέτουν το μπουλούκι του θιάσου σκιών, των "επισήμων" - τις υπαγορεύσεις του υποβολείου των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Χρησιμοποιούν τους εκάστοτε τοποτηρητές τους, ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Οι βραχονησίδες του Αρχιπελάγους δεν είναι απλώς ασήμαντες κουκκίδες, στο γεωγραφικό χάρτη των ενστόλων επιτελών τους. Αγνοούν την ύπαρξή τους, παντελώς! Το ενδιαφέρον τους συστρατεύεται με την εξυπηρέτηση των "μεγαλοκαρχαριών". Τους εκμεταλλευτές του κοσμάκη προασπίζονται! Αλλοτε με διεκδικήσεις ομόρων κρατών και συχνά με "θερμές" αντιπαραθέσεις καταφέρνανε να... ελαφρύνουν τις αποθήκες των πολεμικών βιομηχανιών υπερατλαντικών και ευρωπαϊκών τραστ. Καλλιεργούν εχθρότητες, προωθούν εθνικιστικές "κορόνες", ανάβουν φωτιές συρράξεων κι αφού ξοδέψουν ικανών ποσοτήτων ανάλογο υλικό, φοράνε την προσωπίδα του "ειρηνιστή" και καταφθάνουν στο πεδίο της μάχης, για να... επιβάλλουν την τάξη!

Μήπως δεν πέτυχαν το σκοπό τους, αυτοί, οι "μεγάλοι" της Δύσης και στην περίπτωση του Αιγαίου; Τα καθημερινά επεισόδια, οι κινητοποιήσεις των στρατιωτικών, και από τις δυο πλευρές, οι στημένες προκλήσεις της Τσιλέρ, πού στόχευαν; Στην αποδυνάμωση και την προσφυγή σε... "προστασίες"! Σε τι διαφέρουν από τους "νονούς" της νύχτας οι ενέργειες της Ουάσιγκτον και της Βόννης; Ελάχιστο φως σε μια από τις πτυχές των σχετικών επιδιώξεών τους, αποκάλυψε η, μεταγενέστερη της "κρισιμότητας" του πελάγους μας, είδηση! Δημοσιοποιήθηκε, πρόσφατα, πως η Αμερική παραχώρησε στην Τουρκία - με το αζημίωτο πάντοτε - 120 υπερσύγχρονους πυραύλους, με αφάνταστο βεληνεκές και ασύλληπτης έκτασης καταστρεπτικό αποτέλεσμα! Και το Πεντάγωνο της δικαιοδοσίας του Λευκού Οίκου, για να... εξισορροπήσει την πολεμική δυναμικότητα της περιοχής μας... συγκατένευσε στη θετική απάντηση, στο αίτημά μας, να εφοδιάσουμε κι εμείς τις Ενοπλες Δυνάμεις μας, με μηχανισμούς, της αυτής προηγμένης οπλικής "οικογένειας"!

Αυτά, στην απλοελληνική, σημαίνουν, αφαίρεση τροφής από τα παιδάκια και των Τούρκων και των Ελλήνων! Για την αγορά των πυραύλων, για τους οποίους μας ενημερώνουν οι ειδήμονες πως κάθε κεφαλή φέρει 950 βομβίδια, που πάνω από το στόχο διασπείρονται και πλήττουν ευρύτατη περιοχή, η λιτότητα του λαού θα παραταθεί για κάποιες ντουζίνες χρόνια... Και οι "συμμαχίες", τα "Σύμφωνα" και το αμίμητο "ανήκομεν εις την Δύσιν", μην αρνηθείτε ότι συνθέτουν... "κουραφέξαλα"! Τα "καλά και συμφέροντα" του κεφαλαίου μετράνε μόνο... Κάθε άλλη φόρτιση, φέρει τη σφραγίδα της ψευδεπίγραφης έκφανσης!

Ο Συνάδελφος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ