Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση και πορεία των υγειονομικών

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στη λιτότητα μέσα απ' τις κινητοποιήσεις

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν απ' το προσωπικό ασφαλείας στα νοσοκομεία της χώρας καθώς η Ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και πεντάωρη στάση εργασίας (10πμ - 3μμ) στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας. Επίσης σήμερα θα γίνει συγκέντρωση των εργαζομένων στην πλατεία Μαβίλη, ώρα 11 πμ, και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στη σημερινή στάση εργασίας παίρνουν μέρος και οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας ανακοίνωσαν τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων "Αγ. Σοφία", "Αγ. Σάββας", "Αμ. Φλέμιγκ", "Ελπίς", "Νταού Πεντέλης", "Αγ. Ολγα", του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων (ΘΧΠΑ) και του Εθνικού Ιδρύματος Προστασίας Κωφαλάλων (ΕΙΠΚ).

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει και τετραήμερη πανελλαδική απεργία απ' τις 11-14 Μάρτη 1996 με κύρια αιτήματα την καταβολή του υπολοίπου 45% των αναδρομικών του επιδόματος των 18.000 δραχμών, πέμπτη εβδομάδα άδεια, κίνητρα για παραμεθόριες περιοχές και επίλυση κλαδικών αιτημάτων.

Με ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών" καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαχητική απάντηση ενάντια στην πολιτική μονόπλευρης λιτότητας μέσα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

  • Τετράωρη στάση εργασίας (11πμ - 3μμ) κάνουν σήμερα οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας. Οι σύλλογοι υπαλλήλων του υπουργείου έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία για τις 11-12 Μάρτη. Σήμερα στις 11πμ κάνουν γενική συνέλευση με θέμα: "Ενημέρωση μελών για τρέχοντα εργασιακά θέματα και λήψη αποφάσεων".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ