Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Δυναμική αγωνιστική παρουσία

Εντονη αναμένεται η παρουσία των αγροτοκτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής της Β. Ελλάδας στα αγωνιστικά συλλαλητήρια την Πέμπτη και την Παρασκευή

Σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με αποκλεισμούς οδικών κόμβων και συμβολικές καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, προχωρούν από την Πέμπτη οι χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι της Μακεδονίας και της Θράκης, που ζητούν από την κυβέρνηση ριζική αλλαγή της αγροτικής πολιτικής και μέτρα προστασίας της εγχώριας αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Με απόφαση των συντονιστικών τους επιτροπών την Πέμπτη οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Νομών Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσουν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, στις 9 το πρωί στην αερογέφυρα Θέρμης στην περιοχή του αεροδρομίου Μακεδονίας και στις 10 το πρωί στην Κοινότητα Γερακαρού. Με ανακοίνωσή τους οι ΣΕΑ καλούν όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους των δύο νομών να συμμετάσχουν δυναμικά στις συγκεντρώσεις και να απέχουν από κάθε αγροτική δραστηριότητα.

Στο Νομό Κιλκίς από το πρωί της Πέμπτης με απόφαση του Συλλόγου Κτηνοτρόφων θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός του οδικού κόμβου Μεταλλικού της Εθνικής οδού Κιλκίς - Σερρών και την επομένη θα προχωρήσουν και σε αποκλεισμό της διασταύρωσης Μουριών του δρόμου προς στα σύνορα. Ενδέχεται να αποκλειστεί και η εθνική οδός Κιλκίς - Θεσσαλονίκης στο ύψος της εισόδου της πόλης.

Παναγροτικό συλλαλητήριο και συμβολικό αποκλεισμό καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας και της Νομαρχίας έχουν προγραμματίσει για το διήμερο 7-8 του Μάρτη και οι κτηνοτρόφοι του Νομού Ημαθίας.Αύριο το πρωί στις 11 θα συγκεντρωθούν με γεωργικά μηχανήματα μπροστά στη νομαρχία και την Παρασκευή από το πρωί θα προχωρήσουν με τρακτέρ και άλλα μηχανήματα σε συμβολική κατάληψη κεντρικών σημείων της Βέροιας.Επίσης οι κτηνοτρόφοι του Νομού Εβρου από το πρωί της Πέμπτης προγραμματίζουν παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σουφλί,με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την επομένη.

Τέλος, συγκεντρώσεις αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στο κέντρο της Κοζάνης και της Καστοριάς οι κτηνοτρόφοι των δύο νομών με αποφάσεις των Αγροτικού Συλλόγου Κοζάνης και Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στο Ν. Καστοριάς. Συμμετοχή έχουν δηλώσει και οι ΕΑΣ Κοζάνης, Εορδαίας, Βόιου και Καστοριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ