Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαράδεκτο και αντιανθρώπινο

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής, με χιτλερική απόφαση, ζητά την απομάκρυνση από το χωριό των Ποντίων απ' την πρώην Σοβιετική Ενωση, γιατί τους χαλάνε την τουριστική μόστρα

Να απομακρυνθούν από το χωριό τους οι Πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ενωση ζητά με την απόφασή του το Κοινοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής, γιατί - λέει - τους χαλάνε την τουριστική μόστρα.

Κι όμως μέσα στη... μεγαλοσύνη του πανταχόθεν προβαλλόμενου παγκόσμιου ελληνισμού υπάρχουν και εκείνοι οι θύλακες που μετρούν τα πράγματα με την απάνθρωπη και ρατσιστική μεζούρα του τουριστικού συναλλάγματος. Η απόφαση του συμβουλίου της κοινότητας αναφέρει, μεταξύ των άλλων, και τα εξής απαράδεκτα: "Το Συμβούλιο δε δέχεται να εγγραφεί κανείς απ' αυτούς στα δημοτολόγια - τους Ρωσότουρκους ή Ρωσοπόντιους, όπως λέγουν ότι είναι - είτε έχουν δικαιολογητικά νόμιμα είτε παράνομα. Πρώτο, διότι έχουν γίνει περισσότεροι απ' τους κατοίκους και αργότερα θα ονομάζουν το χωριό μας χωρίο Ρωσοποντίων. Δεύτερο, δημιουργούν συνεχώς αρκετά προβλήματα μεταξύ τους και πολλές φορές και με τους κατοίκους του χωριού. Τρίτο, το χωριό μας είναι τουριστικό και δεν επιτρέπεται να βρίσκονται οι Ρωσότουρκοι ή Ρωσοπόντιοι εδώ σε τέτοιο χωριό. Να πάνε να εγγραφούν και να κατοικήσουν στο Νομό Ξάνθης και εκεί να βρουν εργασίες".

Και το κατάπτυστο ψήφισμα καταλήγει ως εξής: "Το χωριό μας έχει αυξημένο τουρισμό το καλοκαίρι και η εικόνα που παρουσιάζει δεν είναι ευχάριστη στους ξένους τουρίστες".

Την πρωτοφανή αυτή απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου καταδικάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων γιατί, όπως τονίζει, συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος κοινωνικού ρατσισμού, απομόνωσης και εκμετάλλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ