Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μέτωπο για την αναβάθμιση της παιδείας

Οι φορείς του Πειραιά που ξεκίνησαν πέρσι συντονισμένη δράση για τα προβλήματα της παιδείας, αποφασίζουν να συνεχίσουν πιο δυναμικά με στόχο τη δημιουργία ενός πλατιού αγωνιστικού διεκδικητικού μετώπου για να αναστρέψουν την πορεία συρρίκνωσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας και να διεκδικήσουν την οικονομική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και την παροχή γνώσεων στη νεολαία σύμφωνα με τις ανάγκες της.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ομοσπονδία γονέων, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και οι Σύλλογοι δασκάλων και νηπιαγωγών, εξέδωσαν διακήρυξη την οποία υπογράφουν ως "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά" και με την οποία δηλώνουν ότι θα αναλάβουν δράση για την επίλυση των προβλημάτων της παιδείας και ειδικότερα της εκπαίδευσης στον Πειραιά.

"Στην περιοχή του Πειραιά με τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, η κατάσταση των σχολείων και των συνθηκών μάθησης, είναι ακόμα πιο τραγική και απαιτεί άμεσα μέτρα. Η διπλοβάρδια, τα ακατάλληλα σχολικά κτίρια (π.χ. 4ο εσωτερικό ΤΕΛ Καμινίων, Ράλλειος και άλλα), η μη έγκαιρη απόδοση λειτουργικών δαπανών οξύνουν τα προβλήματα. Σε οικονομικά υποβαθμισμένες περιοχές έχουμε απαράδεκτα υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης", τονίζεται στη διακήρυξη.

Οι φορείς που συγκροτούν το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά" διεκδικούν ενιαία δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, 15% του προϋπολογισμού για την παιδεία, βιώσιμους μισθούς για τους εκπαιδευτικούς, να εξαιρεθεί η παιδεία από το νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατάργηση των διδάκτρων στα ΙΕΚ, να μη δημιουργηθούν ΚΕΚ, να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, άμεση κάλυψη των αναγκών των σχολείων κ.ά.

Ειδικότερα για τον Πειραιά ζητούν να χαρακτηριστούν άμεσα από τις δημοτικές αρχές ως σχολικοί χώροι ικανός αριθμός οικοπέδων για τη λύση του οξυμένου κτιριακού προβλήματος, να ξεκινήσουν και να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες ανέγερσης σχολείων σε οικόπεδα ή χώρους που έχουν ληφθεί αποφάσεις όπως Φωκαίας και Τερψιθέας, με χρονοδιάγραμμα για τη λύση του κτιριακού. Ζητούν επίσης να αποδοθούν όλες οι οφειλόμενες λειτουργικές δαπάνες (κυρίως από το Δήμο Πειραιά), να δημιουργηθεί και 2ο Πολυκλαδικό.

Σύσκεψη για το κτιριακό

Με αφορμή τα κτιριακά προβλήματα του 4ου ΤΕΛ Καμινίων και της Ραλλείου, η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε συνάντηση όλους τους αρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς για να δρομολογηθούν συνολικές λύσεις. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μάρτη, στις 7 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ