Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στην "καρδιά" του αγώνα

Ετοιμοι να καταλάβουν τους δρόμους και τις πλατείες, να αποκλείσουν συγκοινωνιακούς κόμβους σ' όλο το θεσσαλικό κάμπο, αύριο και μεθαύριο 7 και 8 Μάρτη, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής

Στη Θεσσαλία, στο κέντρο της Ελλάδας, πάλλεται η "καρδιά της αγωνιζόμενης αγροτιάς". Αύριο ξεκινούν οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις - που λαμβάνουν πανελλαδικό χαρακτήρα - και οι Θεσσαλοί αγρότες είναι πανέτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν, για μια ακόμα φορά, στον αγροτικό ξεσηκωμό. Οι ξωμάχοι του Θεσσαλικού κάμπου, μαζί με τους κτηνοτρόφους των πεδινών, ημιορεινών και ορεινών περιοχών της περιοχής, θα πάρουν τα τρακτέρ τους κι άλλα αγροτικά μηχανήματα και θ' αποκλείσουν τους βασικούς επαρχιακούς οδικούς κόμβους των τεσσάρων νομών και την εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Από τα "χαρακώματα του αγώνα" - αυτά που έγιναν πασίγνωστα σ' ολόκληρη την Ελλάδα, στη διάρκεια των περσινών μεγαλειωδών κινητοποιήσεων - οι Θεσσαλοί αγρότες θα στείλουν μήνυμα αντίστασης και πάλης, κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ενωμένοι σαν "μια γροθιά" - κι ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και κομματικές προτιμήσεις - θα δώσουν τη μάχη για τη σωτηρία της αγροτικής παραγωγής που συρρικνώνεται επικίνδυνα, για την υπεράσπιση του εισοδήματός τους που δέχεται απανωτά και καίρια πλήγματα, για τη διασφάλιση του δικαιώματός τους να μείνουν και να καλλιεργούν τη γη τους, που την ποτίζουν με "ιδρώτα και αίμα. "

Το αγωνιστικό μήνυμα της αγροτιάς έχει πολλούς αποδέκτες:

  • Απευθύνεται στις Βρυξέλλες και κατηγορηματικά εκφράζει την απειθαρχία των Ελλήνων αγροτών στις εντολές των αφεντικών της ΕΕ.
  • Απευθύνεται στην κυβέρνηση κι απαιτεί τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη λύση των αγροτικών προβλημάτων και να αντισταθεί στις επιλογές της ΕΕ.
  • Απευθύνεται σ' όλα τα πολιτικά κόμματα ζητώντας να συμβάλλουν, ώστε ν' αντιμετωπιστεί επιτέλους το αγροτικό πρόβλημα της χώρας, με εφαρμογή ανεξάρτητης εθνικής πολιτικής.
  • Απευθύνεται στις τριτοβάθμιες αγροτικές οργανώσεις, καλώντας τες να σταματήσουν την υπονόμευση των ενωτικών αγώνων, εγκαταλείποντας την τακτική του ταξικού συμβιβασμού και της υποταγής στις κυβερνήσεις και στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ.
  • Απευθύνεται, τέλος, προς τα ΜΜΕ, διεκδικώντας την προβολή των δίκαιων αιτημάτων του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της Ελλάδας κι απαιτώντας να σταματήσει ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και η κατασυκοφάντηση των αγροτών και του συνεπούς, ταξικού συνδικαλιστικού κινήματός τους.

Πολλά τα μέτωπα, αλλά οι αγρότες, "οπλισμένοι" με το δίκιο του αγώνα τους, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν. Ελπίζουν, αυτή τη φορά, σε ενεργότερη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη όλων των άλλων λαϊκών τάξεων. Διότι τα προβλήματα της αγροτιάς είναι κοινά μ' αυτά των εργατών, των επαγγελματοβιοτεχνών, των εμπόρων και κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας για τη λύση τους.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν αύριο στις 10 το πρωί με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα, στις θέσεις Σαμάρι και γέφυρα Αχελώου, μετά από απόφαση της ΟΑΣ του νομού και της ΕΑΣ Αγρινίου. Λίγο πιο βόρεια, οι αγροτοκτηνοτρόφοι Αρτας - Φιλιππιάδας και της Πρέβεζας θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί στη Γέφυρα Καλογήρου στα όρια των δύο νομών, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Δ. Ελλάδας.

Στην Ηλεία επίσης, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού θα συγκεντρωθούν αύριο το πρωί στην κεντρική πλατεία του Πύργου,μετά από απόφαση της ΟΑΣ. Αγροτική συγκέντρωση θα γίνει και στο Αίγιο στην κεντρική πλατεία της πόλης και ώρα 11 π.μ., ενώ κινητοποιήσεις προετοιμάζουν και οι κτηνοτρόφοι των Καλαβρύτων.Στη Βοιωτία θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας με απόφαση της ΟΑΣ Βοιωτίας και της ΕΑΣ Θήβας, στις 10.30 το πρωί. Στους δρόμους κατεβαίνουν, αύριο επίσης, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα και οι αγρότες της επαρχίας Δομοκού στη Φθιώτιδα. Στη Ζάκυνθο πραγματοποιείται σύσκεψη - συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού στην αίθουσα του ΕΚ στις 7.30 μ.μ. Ενώ την ίδια μέρα στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθεί παλλεσβιακό συλλαλητήριο για την επίλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων τηςΛέσβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ