Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κυβέρνηση στηρίζει τους γαλακτοβιομήχανους

Αυτό ήταν το περιεχόμενο της απάντησης του Στ. Τζουμάκα σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, που συζητήθηκε χτες στη Βουλή

Την ασυδοσία των γαλακτοβιομηχανιών υπερασπίστηκε χτες στη Βουλή ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ σχετικά με τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι λόγω της χαμηλής τιμής πώλησης του γάλακτος. Συγκεκριμένα ο υπουργός ξεκαθάρισε ανερυθρίαστα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει καμιά παρέμβαση στο θέμα των τιμών και της ασυδοσίας των γαλακτοβιομηχανιών που αισχροκερδούν διότι, όπως υποστήριξε, οι τιμές καθορίζονται από τις λειτουργίες της ελεύθερης αγοράς!!! "Η κυβέρνηση, είπε, δεν μπορεί να επιβάλει τιμή στους βιομηχάνους. Οι τιμές καθορίζονται από την αγορά. Η κυβέρνηση συζήτησε με τους βιομήχανους και πέρασε ένα μήνυμα (!!! ) για 200 δρχ. το κιλό το αιγοπρόβειο γάλα". Ακόμη πρόσθεσε πως το όλο ζήτημα με την αισχροκέρδεια των γαλακτοβιομηχάνων θα περιοριστεί στον έλεγχο για τυχόν νοθείες στα προϊόντα. Τέλος ως μόνα μέτρα παρέμβασης για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ενωση ώστε να διανέμεται φέτα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη κι ακόμη, έχει ληφθεί πρόνοια ώστε να απορριφθούν αποθέματα φέτας από τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα νοσοκομεία.

Ο Σπ. Στριφτάρης

"Το θέμα δεν είναι μεγάλο - είπε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης. Εγινε όμως μεγάλο από την αδιαφορία της κυβέρνησης και από την πολιτική που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια".

Στη συνέχεια ο κομμουνιστής βουλευτής με συγκεκριμένα στοιχεία απέδειξε πως η κυβέρνηση καλύπτει την ασυδοσία των γαλακτοβιομηχάνων σε βάρος της ελληνικής κτηνοτροφίας που την οδηγεί στην καταστροφή. "Γιατί, είπε απευθυνόμενος προς τον Στ. Τζουμάκα, δεν υποχρεώνετε τους γαλακτοβιομήχανους να πληρώνουν το γάλα όσο η "Δωδώνη"; Γιατί όταν ψηφίζατε την ΓΚΑΤΤ, γνωρίζοντας ότι θα έχει επιπτώσεις, δεν προβλέψατε να πάρετε μέτρα που θα αντιστάθμιζαν το κόστος των επιπτώσεων; Φέτος οι γαλακτοβιομηχανίες (ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, ΜΕΒΓΑΛ, κλπ.) αύξησαν τις τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων κατά 20% σε σχέση με πέρσι όταν αγοράζουν το γάλα 40% κάτω απ' ό,τι την περασμένη χρονιά. Γιατί δεν παίρνετε μέτρα πάταξης αυτής της αισχροκέρδειας; Απαντήστε μας τι θα κάνετε με την ανακούφιση των κτηνοτρόφων, με το θέμα της ρύθμισης των χρεών και τόσα άλλα προβλήματα; ".

Στη δευτερολογία του ο Στ. Τζουμάκας αρκέστηκε να αναφερθεί επιγραμματικά στις ρυθμίσεις χρεών που ανακοίνωσε χτες και να υποσχεθεί γενικά και αόριστα ότι η κυβέρνηση θα πάρει και άλλα μέτρα στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ