Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών

Κλείνουν τα φαρμακεία τους στην Αθήνα και τον Πειραιά, στις 12 και 13 Μάρτη, και παίρνουν μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Κάνιγγος

Την απόφαση για το κλείσιμο των φαρμακείων της Αθήνας και του Πειραιά στις 12 και 13 Μάρτη 1996, πήραν οι φαρμακοποιοί των δυο συλλόγων, στην κοινή συνέλευση που έγινε αργά προχτές το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στις 12 Μάρτη 1996, θα πάρουν μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10.30 πμ. Στις 13 Μάρτη 1996,ώρα 10 πμ, οι φαρμακοποιοί θα συγκεντρωθούν έξω από τη Νομαρχία Αθήνας, με αίτημα την καταβολή των 10 δισ. δραχμών που τους χρωστά το δημόσιο για τους ασφαλισμένους του, ενώ στις 6 μμ της ίδιας μέρας οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά θα κάνουν νέα γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο "Χολιντέι Ιν", για να εξετάσουν το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, καθώς και το θέμα της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι φαρμακοποιοί αντιτίθενται στη δέσμη μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τα φάρμακα. Ειδικότερα, είναι αντίθετοι με την εφαρμογή "λίστας" φαρμάκων και δηλώνουν πως δε δέχονται μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Με αφορμή την προχτεσινή ανακοίνωση του ΙΚΑ, στην οποία γινόταν λόγος για την παραβίαση του κανονισμού φαρμακευτικής περίθαλψης από 52 φαρμακεία, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξέδωσε χτες ανακοίνωση, με την οποία καλεί τον διοικητή του Ιδρύματος Γρ. Σολωμό να κατονομάσει τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι υπέπεσαν σε παραπτώματα και να διευκρινίσει πότε και αν έγιναν τα παραπτώματα που αναφέρει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ