Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναπάντητα ερωτήματα

Αναπάντητα άφησε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πασχαλίδης τα ερωτήματα που έθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γερ. Αραβανής,για τα προβλήματα της παιδείας που συνεχώς οξύνονται. Ο υφυπουργός απλώς επανέλαβε μία σειρά αριθμητικών στοιχείων και είπε ότι έως τον Απρίλη θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τη λειτουργία Εθνικού Κεφαλαίου Παιδείας, που θα είναι ομόλογα ύψους 200 δισ. δρχ., οι τόκοι των οποίων θα αξιοποιούνται από τα ΑΕΙ για θέματα αναμόρφωσης των σπουδών και εκσυγχρονισμού της ανώτατης παιδείας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, αφού επισήμανε ότι η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή είναι ίδια με άλλες που έγιναν πριν έξι μήνες, πριν ένα χρόνο, ακόμα και πριν δύο χρόνια, τόνισε: "Συζητάμε τα ίδια ακριβώς θέματα γιατί δεν έγινε ούτε ένα βήμα για την αντιμετώπισή τους, ενώ τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί".

Αναφερόμενος στις διαδοχικές συναντήσεις, είτε του πρώην πρωθυπουργού, Α. Παπανδρέου, είτε του νυν Κ. Σημίτη, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναρωτήθηκε αν γίνονται μόνο για να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι το θέμα δεν είναι οι συναντήσεις, αλλά η αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του υφυπουργού περί δήθεν εμβάθυνσης του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας, ο Γερ. Αραβανής σημείωσε πως μπορεί αυτή να νοηθεί αν αναλογιστεί κανείς την πολιτική που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση. "Ιδιωτικοποιείται ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού έργου σε όλες τις βαθμίδες", επισήμανε.

Υπογράμμισε ότι τα πανεπιστήμια ασφυκτιούν οικονομικά ενώ υπάρχει και μεγάλη καθυστέρηση των χρηματοδοτήσεων από το δεύτερο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Τέλος, παρατήρησε ότι οι 1.000 νέες θέσεις προσωπικού που ο υφυπουργός είπε ότι θα προσληφθούν στα προσεχή τρία χρόνια είναι εντελώς ανεπαρκείς αφού οι κενές θέσεις είναι 4.200.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ