Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν κατεδαφίζεται το αυθαίρετο του Κουβελάκη

Δε θα κατεδαφιστεί τελικά αυθαίρετο κτίσμα της Θρυανής Ρεσβάνη, συζύγου του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη, παρά την αρχική απόφαση της Επιτροπής Κρίσεων Αυθαίρετων Κατασκευών της Νομαρχίας Αττικής.

Το Δ' Τμήμα του ΣτΕ με την υπ' αριθμό 1339/96 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση της συζύγου του Γ. Κουβελάκη και ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Κρίσεων Αυθαίρετων Κατασκευών. Το δικαστήριο χωρίς να εισέλθει στη διαδικασία της υπόθεσης, ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής, για τυπικούς λόγους, με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σ' αυτή αναπληρωματικό μέλος αντί τακτικού.

Στις 23-3-1992 η Επιτροπή Κρίσης Αυθαίρετων Κατασκευών είχε χαρακτηρίσει αυθαίρετο και κατεδαφιστέο όροφο πολυκατοικίας στο Κολωνάκι, επί της οδού Δημοκρίτου 34 - 36, που ανήκει στη σύζυγο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Γ. Κουβελάκη. Η κατεδάφιση διατάχτηκε με την αιτιολογία ότι η κατασκευή έγινε καθ' υπέρβαση της οικοδομικής άδειας 2213/1965 και ως αντίθετη στις διατάξεις 7 και 22 του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού του 1985.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ