Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΔΕΗ
Καμία δέσμευση για διόρθωση των αδικιών

Αντί να αποδεχτεί τις προτάσεις της ΓΣΕΕ και της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η υπουργός Ανάπτυξης υποσχέθηκε... διάλογο!

Καμία συγκεκριμένη δέσμευση για αλλαγή του ληστρικού συστήματος τιμολόγησης της ηλεκτρικής οικιακής κατανάλωσης, δεν ανέλαβε η υπουργός Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου,στη συνάντηση που είχε χτες με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες. Μετά το τέλος της συνάντησης, η υπουργός αναλώθηκε με δηλώσεις της σε γενικολογίες περί "κοινωνικού και δίκαιου συστήματος τιμολόγησης". Επιχείρησε μάλιστα, να μεταθέσει τις κυβερνητικές ευθύνες στους συνδικαλιστικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα, απ' τα οποία, όπως είπε περιμένει συγκεκριμένες προτάσεις."Πρόκειται για ένα λεπτό θέμα - είπε - και πρόσθεσε πως "η ΔΕΗ χρειάζεται να διατηρήσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα να δούμε και την οικονομική αποτελεσματικότητα της επιχείρησης".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πρωτόπαππας,επανέλαβε το αίτημα της Συνομοσπονδίας για νέο σύστημα τιμολόγησης το οποίο θα έχει ως βάση την κλιμακωτή τιμολόγηση, για το οποίο όπως είπε αναμένεται η παρέμβαση της κυβέρνησης. Επίσης ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Α. Τσώλης,τόνισε ότι η πρόταση της ΓΕΝΟΠ για την τιμολογιακή πολιτική κινείται στη λογική του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα το λάβει σοβαρά υπόψη της. Αυτό τόνισε ο Α. Τσώλης είναι και το βασικό αίτημα στην 48ωρη απεργία μας, ενώ έκανε λόγο για ύπαρξη, αφανούς ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης μέσω των εργολάβων".

Ο Γ. Σταυρόπουλος μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της υπουργού Βάσως Παπανδρέου στη χτεσινή συνάντηση, τονίζοντας ότι"οι καταγγελίες των καταναλωτών, είναι πολύ συγκεκριμένες, πρέπει να υπάρξει παρέμβαση για τη διόρθωσή των αδικιών, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις οι αυξήσεις ξεπέρασαν το 25%. Στα τσεκούρια της ΔΕΗ υπάρχουν και τα τσεκούρια από τους δήμους, που ξεπερνούν το 50% σε αρκετές περιπτώσεις. Υπάρχει δηλαδή διπλή επιβάρυνση, χώρια ότι από την 1/7 θα υπάρξει μεσοσταθμική αύξηση 4,5%".

Την ανάγκη για επανεξέταση του συστήματος τιμολόγησης της ΔΕΗ επισήμανε χτες με δήλωσή του και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Ι. Στράτος, τονίζοντας ότι χρειάζεται ένα πιο δίκαιο σύστημα. Ξεκαθάρισε όμως ότι με τις όποιες αλλαγές γίνουν στα τιμολόγια, δεν πρέπει να επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος το βιομηχανικό ρεύμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξύνεται η διαμάχη στην ΠΑΣΚΕ - ΔΕΗ (1998-08-07 00:00:00.0)
Ενα γνήσιο τέκνο του "εκσυγχρονισμού", ο Ν. Μπάκουλης εξελέγη χτες σ (1998-07-22 00:00:00.0)
Ζημιογόνες "κόντρες" (1996-12-24 00:00:00.0)
Το άδικο σύστημα τιμολόγησης "θα" αλλάξει τον Ιούλη! (1996-03-14 00:00:00.0)
"Αδικα" τα παράπονα υποστηρίζει η διοίκηση (1996-03-12 00:00:00.0)
Παραλύουν τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (1995-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ