Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ξαναζεσταμένες εξαγγελίες έργων

Αναγγελίες για έργα που έχουν εξαγγελθεί και στο παρελθόν, αλλά χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης και αποπεράτωσης, έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Κ. Τσίμας,σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Για παράδειγμα, τα έργα της δυτικής εισόδου Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 5,5 δισ. δραχμών, ενώ μνημονεύεται για πολλοστή φορά ότι είναι υπό δημοπράτηση, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύ αόριστη διακήρυξη και τίποτα άλλο. Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σερρών, συνολικού προϋπολογισμού 14 δισ. δρχ., δε θα ανεγερθεί στο οικόπεδο που προβλεπόταν και είναι άγνωστο πότε θ' αρχίσει η κατασκευή του.

Ο Κ. Τσίμας είπε ότι το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα της Κεντρικής Μακεδονίας καλύφθηκε μόνο κατά 54% και απέδωσε την υστέρηση στην έλλειψη ουσιαστικής ετοιμότητας για την κατασκευή των μεγάλων έργων του προγράμματος (νοσοκομεία, μεγάλα οδικά έργα κλπ.). Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις για πολλές δράσεις του πρωτογενούς τομέα, κυρίως επιδοματικού χαρακτήρα, και ότι δεν εξειδικεύτηκαν οι ενέργειες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για τα έργα που ήδη παραδόθηκαν προς χρήση, όπως η αίθουσα αναχωρήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", ο Κ. Τσίμας είπε ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τις εργασίες που έγιναν και επέρριψε ευθύνες στους φορείς που ετοιμάζουν τις μελέτες και προχωράνε στην κατασκευή, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι "η Περιφέρεια δίνει μόνο τα χρήματα".

Καταλήγοντας, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται η ίδρυση στην Περιφέρεια δύο ινστιτούτων: Κλωστοϋφαντουργίας και Τροφίμων - Ποτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ