Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά και αποφασιστικά μέρος στην απεργία του κλάδου. Η κυβερνητική πολιτική έκανε αναπόφευκτη την απεργία, εκτιμά πλέον και το σύνολο της ηγεσίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ένταση της πάλης ώστε να υπάρξουν άμεσες λύσεις, κόντρα στη λογική ενός "διαλόγου" που παραπέμπει μονίμως τις λύσεις στις καλένδες, απευθύνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου που αρχίζουν στις 27 Μάρτη. Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕ τονίζει ότι τα προβλήματα των εργαζομένων έχουν πηγή τους την πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας που άσκησαν και ασκούν οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις. Πολιτική που, όπως υπογραμμίζει, εναρμονίζεται με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την περικοπή των κατακτήσεων των εργαζομένων και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Η παράταξη σημειώνει επίσης, πως επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚ, "ΣΥΝ" και ΔΑΚΕ στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, που μέχρι σήμερα συναινούσαν σ' αυτή την πολιτική, τώρα, κάτω από την πίεση των εργαζομένων αναγκάστηκαν τελικά να αποδεχτούν την ανάγκη κινητοποιήσεων.

Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αρχίζουν τις κινητοποιήσεις τους την ερχόμενη Τετάρτη με 24ωρη απεργία και θα συνεχίσουν με 48ωρη στις 1 και 2 Απρίλη. Οι κινητοποιήσεις έρχονται ως μία πρώτη δυναμική απάντηση στον συνεχή εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης, στις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, στις σχεδόν μηδαμινές αυξήσεις των μισθών, στην κατάσταση ασφυξίας που δημιουργείται στον τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Χτες η διοίκηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ, σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικών αυξήσεων (17%), προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων με τα κριτήρια του ν.2190/94 για κάλυψη πάγιων αναγκών με βάση του Οργανισμούς των δήμων, μονιμοποίησης των αορίστου χρόνου στη λογική της ενιαίας σχέσης εργασίας, υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους με σχέση ιδιωτικού δικαίου και Συμβάσεις αορίστου χρόνου και τέλος, για την ανάγκη αποτροπής των ιδιωτικοποιήσεων στην ΤΑ.

Ο επικεφαλής της ΔΕ στους ΟΤΑ και γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Γ. Στρατηγός, υπενθύμισε με δήλωσή του στο "Ρ" την παλιά αλήθεια ότι οι κατακτήσεις έρχονται μόνο με αγώνες, ότι με αγώνες επίσης κατοχυρώνονται οι κατακτήσεις και ότι στους αγώνες ο εργαζόμενος μπορεί και να συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης για μια ΤΑ προς όφελος του λαού, κόντρα στις πολιτικές ενίσχυσης των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας. Ο συνδικαλιστής τονίζει την ανάγκη τα σωματεία να πάρουν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις αποφάσεις τόσο για τη συμμετοχή όσο και για την περιφρούρηση της απεργίας από τους κάθε είδους υπονομευτές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις (2012-11-16 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο (2011-04-13 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή και παρατράγουδα (2000-02-18 00:00:00.0)
Δίωρη στάση για τους εκτάκτους (1997-05-10 00:00:00.0)
Δίωρη στάση για τους εκτάκτους (1997-05-10 00:00:00.0)
Κανονικά στην απεργία από τη Δευτέρα (1996-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ