Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Παρέμβαση στη Βουλή για τους πλημμυροπαθείς Εβρου

Μέτρα από την κυβέρνηση για την άμεση και ουσιαστική αποζημίωση και αποκατάσταση των πλημμυροπαθών της περιοχής Εβρου και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός.

Τα σημάδια της μεγάλης νεροποντής του Φλεβάρη, είναι έντονα στα χωριά ολόκληρης της παραμεθόριας περιοχής του Εβρου, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές ανέρχονται σε 2 δισ. δραχμές περίπου. Σ' αυτά δεν υπολογίζονται οι καταστροφές στις καλλιέργειες, αφού πλημμύρισαν 160.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, ανάμεσά τους 40.000 στρέμματα σιτηρά και 10.000 με βαμβάκι. Ομως μέχρι σήμερα οι πλημμυροπαθείς της περιοχής έχουν πάρει μόνο υποσχέσεις.

Η πολύπαθη περιοχή του Εβρου κινδύνευσε με πλήρη καταστροφή από τα νερά του ποταμού Εβρου και αυτό γιατί, όπως καταγγέλλουν οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες, η αντιπλημμυρική θωράκιση είναι σχεδόν ανύπαρκτη και υπάρχει έλλειψη υποδομής, τόσο σε έργα όσο και σε μηχανήματα. Οπως καταγγέλλει ο κοινοτάρχης του Ελληνοχωρίου, αν και υπήρξε αντλιοστάσιο στην περιοχή δε λειτούργησε, γιατί είναι σε χαμηλό ύψος και πλημμύρισε πριν από τα χωράφια της κοινότητας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ